Politică
08 martie 2021

Oligarhul ucrainean Igor Kolomoiski a ajuns pe lista sancțiunilor SUA

Oligarhul ucrainean Igor Kolomoiski a ajuns pe lista sancțiunilor SUA
08 martie 2021

Oligarhul ucrainean Igor Kolomoiski a ajuns pe lista sancțiunilor SUA

Controversatul oligarh ucrainean, Igor Kolomoiski, fostul guvernator al regiunii Dnipropetrovsk și ex-proprietar al PrivatBank, a fost inclus pe lista sancțiunilor SUA din cauza implicării sale în scheme de corupție, anunță Ambasada SUA la Kiev.

„Astăzi, secretarul de stat Blinken a anunțat includerea pe lista de sancțiuni a lui Igor Kolomoiski și a membrilor familiei sale în conformitate cu Secțiunea 7031 (c), din cauza implicării sale în scheme de corupție semnificativă în timpul exercitării funcției de șef al ARS Dnipropetrovsk în perioada 2014 - 2015. Deși această măsură se aplică acțiunilor din timpul mandatului său, încercările implacabile actuale ale lui Kolomoiski de a zdruncina procesele democratice și instituțiile din Ucraina, reprezintă o amenințare serioasă pentru viitorul țării. Aplicarea acestei măsuri confirmă dorința Statelor Unite de a sprijini reformele cheie pentru calea euro-atlantică a Ucrainei în sferele politice și economice, precum și în domeniul justiției. Aplicarea acestei măsuri confirmă dorința Statelor Unite de a sprijini reformele cheie pentru calea euro-atlantică a Ucrainei în sferele politice și economice, precum și în domeniul justiției. Statele Unite continuă să sprijine toți ucrainenii a căror activitate duce spre reformă”, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei SUA la Kiev.

Pe lângă Igor Kolomoiski, în listă au fost incluși membrii familiei: soția sa Irina Kolomoiski, fiica sa Angelika Kolomoiski și fiul său Israel Țvi Kolomoiski. Astfel, aceștia au devenit persona non grata în Statele Unite Ale Americi.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 481


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți