Politică
Redactor: Marin Gherman
15 octombrie 2019

ONU | Rusia încalcă prevederile Convențiilor de la Geneva, modificând structura demografică a Crimeii

ONU | Rusia încalcă prevederile Convențiilor de la Geneva, modificând structura demografică a Crimeii

Ucraina salută decizia conducerii ONU de a recunoaște în mod oficial încălcarea de către Moscova a Convențiilor de la Geneva, prin relocarea deliberată a populaţiei din Rusia în Crimeea, autorităţile ruse încercând, astfel, să schimbe structura demografică a peninsulei ucrainene anexate - a declarat Reprezentantul Permanent al Ucrainei la ONU, Volodimir Elcenko, citat de Rador.

"Delegația ucraineană aduce mulţumiri secretarului general al ONU pentru publicarea celor 12 rapoarte, primul dintre acestea referindu-se la situația drepturilor omului în Republica Autonomă Crimeea și în orașul Sevastopol, Ucraina, în conformitate cu prevederile rezoluției Adunării Generale a ONU 73/263" - a remarcat Elcenko, adăugând că, potrivit raportului respectiv, Federația Rusă încurajează relocarea propriei populații în Crimeea, ceea ce reprezintă o încălcare directă a Convențiilor de la Geneva și un semn clar că Moscova încearcă să schimbe structura demografică a peninsulei.

De asemenea, diplomatul ucrainean a menționat că Ucraina așteaptă noi demersuri ale ONU, pentru a opri acțiunile ilegale ale Federației Ruse, precum și pentru a preveni consecințele acestor activități desfăşurate de către autoritățile de ocupaţie din Crimeea. Potrivit lui Volodimir Elcenko, ONU va continua monitorizarea situației drepturilor omului în Crimeea ocupată. Cu toate acestea, a subliniat reprezentantul ucrainean, comunitatea internațională trebuie să-şi dubleze eforturile pentru a asigura accesul (observatorilor internaţionali, n.red) pe teritoriul peninsulei Crimeea.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 659

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți