Politică
Redactor: Leonid Parpauț
22 ianuarie 2021

Parlamentari ucraineni, împotriva înregistrării vaccinului rusesc anti-COVID-19

Parlamentari ucraineni, împotriva înregistrării vaccinului rusesc anti-COVID-19
22 ianuarie 2021

Parlamentari ucraineni, împotriva înregistrării vaccinului rusesc anti-COVID-19

STOP vaccin rusesc anti-COVID-19. 

Se propune interzicerea importului vaccinului, a oricăror materiale care pot fi utilizate pentru producerea vaccinului pe teritoriul Ucrainei, precum și a  transferului de tehnologie pentru producerea vaccinului rusesc împotriva noului tip de coronavirus.

 

Deputații din diferite facțiuni au făcut un apel către primul ministru al Ucrainei, Denis Șmygal, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare, Oleksii Danilov și ministrul sănătății, Maksim Stepanov cu privire la interzicerea eventualei înregistrări a vaccinului rus anti-Covid ”Sputnik V”, potrivit censor.net cu referire la unul dintre autorii adresării, deputatul Olga Stefanișina. Potrivit acesteia, apelul a fost semnat de 25 de parlamentari.

Autorii apelului reamintesc că siguranța și eficacitatea vaccinului ”Sputnik V” sunt discutabile „din cauza lipsei rezultatelor preliminare ale ultimei faze a studiilor clinice ale vaccinului, a îndoielilor cu privire la fiabilitatea materialelor, precum și a deficiențelor în ceea ce privește procesul de desfășurare a studiilor clinice ale vaccinului."

În plus, autorii apelului solicită Cabinetului de Miniștri să includă vaccinul de producție rusească ”Sputnik V” în lista mărfurilor interzise pentru import. De asemenea, se propune, includerea în lista de sancțiuni -înregistrarea în Ucraina a oricărui vaccin fabricat în Rusia, precum și a interzicerii importului în Ucraina a oricărui vaccin de acest fel și a oricăror materiale care pot fi utilizate pentru producerea un astfel de vaccin pe teritoriul Ucrainei, indiferent de etapele procesului de fabricare, precum și interzicerea transferului de tehnologie pentru producția vaccinului rusesc împotriva noului tip de coronavirus.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 361


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți