Politică
Redactor: Mirela Amarie
08 aprilie 2022

Parlamentul European cere embargo total asupra resurselor energetice rusești

Parlamentul European cere embargo total asupra resurselor energetice rusești
08 aprilie 2022

Parlamentul European cere embargo total asupra resurselor energetice rusești

Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care solicită noi sancțiuni împotriva Rusiei, inclusiv un embargo total și imediat asupra importurilor Rusiei de petrol, cărbune, combustibil nuclear și gaze.

Renunțarea la resursele energetice ale Rusiei trebuie să fie însoțită de un plan de asigurare a securității aprovizionării cu energie a UE, precum și de o strategie de „ridicare a sancțiunilor dacă Rusia ia măsuri pentru a restabili independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute internațional și pentru a retrage trupele sale”.

Ce este un embargo?

  • Un embargo este o interdicție impusă de către un stat pentru schimbul de bunuri sau servicii cu anumite țări.
  • În politica externă, embargourile sunt de obicei destinate să forțeze țara avizată să schimbe o anumită politică socială sau politică.

În plus, europarlamentarii le-au cerut liderilor să excludă Rusia din G20 și din alte organizații, inclusiv UNESCO, Interpol și Organizația Mondială a Comerțului.

Pentru a face sancțiunile mai eficiente, parlamentul solicită excluderea băncilor ruse din sistemul SWIFT, interzicerea tuturor navelor rusești de a intra în apele UE, acostarea în porturi și interzicerea transportului cu camioane din Rusia.

De asemenea, s-a cerut ca autorii atrocităților din regiunea Kiev să fie aduși în fața justiției și să fie crescută furnizarea de arme către Ucraina.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 153


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți