Politică
Redactor: Elvira Chilaru
31 mai 2021

Parlamentul Ucrainei examinează un proiect de lege care introduce răspundere penală pentru contrabandă

Parlamentul Ucrainei examinează un proiect de lege care introduce răspundere penală pentru contrabandă
31 mai 2021

Parlamentul Ucrainei examinează un proiect de lege care introduce răspundere penală pentru contrabandă

Dacă va fi adoptată, legea ar putea schimba în mod semnificativ situația din regiunile de frontieră Transcarpatia și Cernăuți. În acest context, este, de asemenea, foarte semnificativ modul în care deputații poporului din Transcarpatia  vor vota asupra acestui proiect, deoarece  unii experți consideră,  că aceștea sunt  implicați în organizarea contrabandei sistemice la scară largă.

Deputatul  poporului, Yaroslav Jeleznyak s-a pronunțat despre acest lucru.

Proiectul de lege, introdus de președintele Volodymyr Zelensky, își propune să impună noi amenzi sau răspundere penală pentru contrabandă.

Toate încălcările sunt împărțite condiționat în mai multe grupuri: contrabanda cu bunuri, contrabanda cu bunuri accizabile, declarația inexactă a  mărfurilor.

Răspunderea depinde de condițiile în care a fost comisă infracțiunea. De exemplu, dacă vorbim pur și simplu despre contrabandă, pedeapsa va fi o amendă de la zece mii la douăzeci și cinci de mii de venituri minime neimpozabile.

Dacă aceleași fapte sunt comise de o persoană condamnată anterior pentru una dintre infracțiunile prevăzute în articolele relevante sau de conspirație prealabilă de către un grup de persoane sau de un funcționar care folosește autoritatea sau poziția oficială, pedeapsa va fi cuprinsă între cincizeci de mii și șaptezeci și cinci de mii de  venituri minime neimpozabile sau închisoare pentru un termen de cinci până la zece ani, privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a se angaja în anumite activități timp de până la trei ani cu confiscarea bunurilor.

Și în cazul unor astfel de acțiuni ale unui grup organizat, pedeapsa va fi închisoarea pentru un termen de la șapte până la unsprezece ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a se angaja în anumite activități timp de până la trei ani cu  confiscarea bunurilor.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 797


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți