Politică
Redactor: Elvira Chilaru
29 martie 2021

Pașapoartele de vaccinare ar putea fi introduse în UE începând cu 15 iunie

Pașapoartele de vaccinare ar putea fi introduse în UE începând cu 15 iunie
29 martie 2021

Pașapoartele de vaccinare ar putea fi introduse în UE începând cu 15 iunie

Certificatul nu a fost încă convenit oficial între statele membre ale UE. Comisarul UE Thierry Breton, responsabil de procesul de vaccinare, a prezentat duminică viitorul certificat de sănătate european, care va fi valabil începând cu 15 iunie.

El a demonstrat certificatul la postul de televiziune francez LCI. "Din momentul în care putem fi siguri că fiecare european care dorește să se vaccineze va avea acces egal la vaccin, ar  fi bine să putem avea un mecanism, un certificat care să demonstreze starea sănătății  dumneavoastră", a spus el demonstrând documentul.

Potrivit comisarului european, documentul va conține data nașterii, numărul pașaportului, certificat prin cod QR, tipul de vaccin, dacă persoana a fost vaccinată și dacă persoana respectivă a avut coronavirus și prezența anticorpilor.

Acest certificat poate fi descărcat pe un smartphone sau tipărit pe hârtie și va fi valabil începând cu 15 iunie 2021.

Comisarul european a asigurat că utilizarea acestuia va rămâne „voluntară”. „Dacă nu vrei să fii vaccinat, nu îl vei avea”, a spus el.

Pentru cei care nu doresc să fie vaccinați, va fi necesară opțiunea desfășurării în masă a unor teste rapide, ale căror rezultate - negative - vor fi necesare, de exemplu, pentru a urca într-un avion sau pentru a participa la un eveniment.

Răspunzând acuzațiilor de constrângere coercitivă, în special pentru călătorii, Breton a răspuns: "Cei care nu doresc să primească un certificat vor putea continua să beneficieze de oportunitățile oferite. Dacă li se cere să aibă sănătatea adecvată pentru o anumită acțiune, vor putea trece teste rapide”.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 511


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți