Politică
04 mai 2022

Patriarhul Kirill: Rusia „nu a atacat pe nimeni” și este „iubită de Dumnezeu”.

Patriarhul Kirill: Rusia „nu a atacat pe nimeni” și este „iubită de Dumnezeu”.
04 mai 2022

Patriarhul Kirill: Rusia „nu a atacat pe nimeni” și este „iubită de Dumnezeu”.

Patriarhul rus Kirill a făcut din nou noi declarații șocante în cadrul unei predici ținute după slujba de pomenire a răposaților.

Șeful bisericii ortodoxe ruse a spus din nou că Federația Rusă „nu a atacat pe nimeni” și a sugerat populației să îi apere „hotarele sacre”.

Potrivit lui, „Rusia rămâne iubită de Dumnezeu”. Totodată, el a elogiat puterea și măreția statului după slujba oficiată în Catedrala Arhanghelului de lângă Kremlin.

„Nu vrem să luptăm cu nimeni. Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni. O țară mare și puternică nu a atacat pe nimeni, ci și-a apărat doar granițele. Să dea Dumnezeu ca țara noastră să fie așa până la sfârșitul veacului – puternică și iubită de Dumnezeu. Să ne rugăm Domnului să nu lipsească de dragostea sa poporul nostru și biserica noastră, sa lumineze autoritățile, ca prin credință, evlavie și înțelepciune să ne întărească oamenii, să ne ofere putere să muncim, să trăim și, dacă este cazul, să luptăm mereu pentru a păstra viața liberă și independentă a poporului nostru și a țării noastre”, a afirmat patriarhul.

 Kirill a mai declarat că enoriașii trebuie să se roage acum pentru ca rușii „să aibă întotdeauna înțelepciunea, puterea și onoarea, dacă este cazul, să apere hotarele sacre ale Patriei”, menționând că tinerilor nu le-a secat dragostea pentru țară.

Anterior, Kirill a justificat războiul brutal declanșat de Rusia împotriva Ucrainei pentru ca în Donbas să nu se desfășoare parade gay.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 467


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți