Politică
12 februarie 2019

Petro Poroșenko și-a amânat vizita la Chișinău

Petro Poroșenko și-a amânat vizita la Chișinău

Vizita președintelui Ucrainei Petro Poroșenko în Moldova a fost amânată la o dată nedeterminată, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Alexandru Roitman, potrivit Newsmaker, citat de Pagina de Rusia.

Vizita lui Poroșenko la Chișinău rămâne „pe agenda contactelor bilaterale” a Republicii Moldova și a Ucrainei, a precizat ministrul Roitman. El a adăugat că vizita lui Poroșenko în Republica Moldova a fost într-adevăr pregătită, dar că s-a decis să se amâne „la o altă dată”.

În plus, potrivit oficialului moldovean, Poroșenko nu avea în plan să se întâlnească cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. „În timpul pregătirii acestei vizite, nu am primit cereri pe canale diplomatice din partea ucraineană pentru o întâlnire cu președintele Dodon”, a spus Roitman.

Anterior, Dodon a declarat că Poroșenko va sosi la Chișinău pe 13 februarie. El a menționat că nu se va întâlni cu omologul său ucrainean, deoarece acest lucru ar însemna ”amestec în alegerile din statul vecin”.

„Știu că președintele Poroșenko va sosi la Chișinău miercuri. Din câte știu domnul Poroșenko este  candidat la alegerile prezidențiale din Ucraina și cred că ar fi greșit să mă întâlnesc cu el. Dacă ne întâlnim cu Poroșenko, mâine apare alt candidat care vrea să meargă în Republica Moldova și să se întâlnească cu președintele. De aceea nu vom interveni în lupta din statul vecin”, a spus Dodon.

De notat că, chiar și cu „disponibilitatea” lui Dodon, conducerea Ucrainei ar fi refuzat să se întâlnească cu președintele Republicii Moldova.

Reamintim, în luna august, Poroșenko a spus că este pregătit pentru un dialog cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, dacă acesta va declara că susține integritatea teritorială a Ucrainei. Dodon nu a făcut astfel de declarații.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu  

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 443

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți