Politică
Redactor: Elvira Chilaru
10 mai 2021

Pliantele provocatoare din Transcarpatia, distribuite de locuitorii din Dnipro și Kiev

Pliantele provocatoare din Transcarpatia, distribuite de locuitorii din Dnipro și Kiev
10 mai 2021

Pliantele provocatoare din Transcarpatia, distribuite de locuitorii din Dnipro și Kiev

Colaboratorii organelor de drept din Transcarpatia au identificat un grup de criminali implicați în distribuirea de pliante provocatoare în Beregovo.

Reiterăm, recent polițiștii au înregistrat faptul distribuirii în raionul Beregovo  a pliantelor cu amenințări la adresa ucrainenilor de origine maghiară. Anchetatorii departamentului de poliție din raionul Beregovo au calificat astfel de acțiuni ale răufăcătorilor în conformitate cu partea 2 a art. 161 din Codul penal al Ucrainei, adică încălcări ale egalității cetățenilor în funcție de naționalitatea lor, combinate cu amenințări.

Poliția, împreună cu ofițerii SBU din regiunea Transcarpatia, desfășoară activ activități operaționale. În consecință, trei persoane au fost identificate ca fiind implicate în postarea de pliante provocatoare care amenință membrii minorității naționale maghiare. Este vorba de doi rezidenți din Dnipro și un rezident din Kiev.

Anchetatorii de poliție, sub gestionarea  procedurală a Parchetului raionului Beregovo, i-au informat pe inculpați despre suspiciunea comiterii infracțiunii și au efectuat deja percheziții la locul de reședință.

Suspecții spun că au căutat de lucru  pe internet. Acolo au dat peste o ofertă de a distribui  pliante provocatoare, pentru care s-au oferit 200 de dolari. Atacatorii mai notează că „angajatorul”  le este necunoscut, acțiunile au fost coordonate doar prin intermediul internetului.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 556


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți