Politică
Redactor: Marin Gherman
16 mai 2019

Polonia propune crearea unei zone de liber schimb între țările Parteneriatului Estic

Polonia propune crearea unei zone de liber schimb între țările Parteneriatului Estic

Ministrul de Externe al Poloniei a propus actualizarea Parteneriatului Estic astfel încât Uniunea Europeană să strângă legăturile cu statele vecine din est, iar cele șase foste republici sovietice partenere să creeze între ele o zonă de liber schimb.

Jacek Czaputowicz, a cărui țara s-a numărat printre initiatoarele Parteneriatului Estic, a făcut propunerea la o conferință la Bruxelles, la împlinirea a 10 ani de la lansarea acestei inițiative, notează Pagina de Rusia.

Dintre partenerele estice, Georgia, Moldova și Ucraina au semnat deja Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, care includ și zone de liber schimb, Armenia are un acord asemănător, dar nu și Azerbaidjanul și Republica Belarus.

 

Czaputowicz a mai propus crearea unui secretariat și a președinției rotative a Parteneriatului Estic pentru a instituționaliza relația Uniunii Europene cu vecinele de la est cărora, spre deosebire de țările din Balcanii de Vest, nu le-a promis aderarea.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 384

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți