Politică
Redactor: Svetlana Pantea
01 februarie 2022

Polonia va ajuta Ucraina cu gaz şi armament în contextul unei noi ameninţări militare ruse

Polonia va ajuta Ucraina cu gaz şi armament în contextul unei noi ameninţări militare ruse
01 februarie 2022

Polonia va ajuta Ucraina cu gaz şi armament în contextul unei noi ameninţări militare ruse

Polonia va ajuta Ucraina cu provizii de gaz şi arme, în contextul în care statul vecin se confruntă cu ameninţarea unei noi intervenţii militare ruse, a declarat prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki marţi, la Kiev, relatează Reuters, citat de Agerpres.

În cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul său ucrainean Denis Şmygal, Morawiecki a spus că Polonia va ajuta Ucraina cu zeci de mii de gloanţe de artilerie, mortiere uşoare, sisteme portabile de apărare antiaeriană şi drone de supraveghere.
"Partea noastră de Europă nu se confruntă cu cutremure sau erupţii vulcanice. Însă ce mai contează, dacă trăind aproape de un vecin ca Rusia avem sentimentul că trăim la poalele unui vulcan", a spus Morawiecki.
El a cerut Germaniei să nu dea în funcţiune gazoductul Nord Stream 2, afirmând că prezintă riscuri de securitate grave. El a adăugat că rezistenţa faţă de Rusia nu este importantă doar pentru Ucraina, ci pentru întreaga Europă şi NATO.
"Lansând acest gazoduct, Berlinul încarcă pistolul lui Putin, care poate fi apoi folosit pentru a şantaja întreaga Europă", a spus el, referindu-se la preşedintele rus Vladimir Putin.
Morawiecki a mai spus că miniştrii de externe "lucrează la un potenţial format care ar putea întări cooperarea în diverse domenii între Polonia, Ucraina şi Marea Britanie".
Premierul britanic Boris Johnson urmează să sosească şi el la Kiev în cursul zilei de marţi.
"Sper că în viitorul apropiat vom putea să lansăm oficial un format de cooperare regional Ucraina-Polonia-Regatul Unit, în contextul agresiunii ruse în desfăşurare, şi ar trebui să semnăm un document trilateral de cooperare pentru a întări securitatea regională", a declarat la rândul său premierul ucrainean Denis Şmygal

 Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 291


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți