Politică
13 aprilie 2021

Preşedinţia Ucrainei a solicitat o discuţie între Zelenski şi Putin: „Nu am primit niciun răspuns. Sperăm că nu este un refuz de a dialoga”

Preşedinţia Ucrainei a solicitat o discuţie între Zelenski şi Putin: „Nu am primit niciun răspuns. Sperăm că nu este un refuz de a dialoga”
13 aprilie 2021

Preşedinţia Ucrainei a solicitat o discuţie între Zelenski şi Putin: „Nu am primit niciun răspuns. Sperăm că nu este un refuz de a dialoga”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a solicitat o discuţie cu omologul său rus Vladimir Putin cu privire la escaladarea conflictului din Donbas, dar nu a primit deocamdată niciun răspuns, a anunţat luni purtătoarea de cuvânt a Administraţiei Prezidenţiale de la Kiev, Iulia Mendel.

„Biroul preşedintelui, evident, a făcut o cerere pentru a vorbi cu Vladimir Putin. Încă nu am primit un răspuns şi sperăm foarte mult că acesta nu este un refuz de a dialoga”, a declarat Mendel, citată de Reuters, informează Adevarul. Potrivit purtătoarei de cuvânt a lui Zelenski, armata rusă a comasat peste 40.000 de soldaţi la graniţa cu Ucraina şi alţii 40.000 în Crimeea, peninsula anexată de Rusia de la Ucraina în februarie - martie 2014.

Potrivit publicației  Observator purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, declară însă că nu a fost informat despre un asemenea demers ”în ultimele zile”. Întrebat dacă Putin are să-i transmită ceva lui Zelenski, Peskov a declarat că speră ca la Kiev să prevaleze ”înţelepciunea politică” în vederea dezamorsării şi evitării unui eventual conflict.

Zelenski urmează să efectueze ”în curând” o vizită la Paris, unde urmează să se întâlnească, la sfârşitul săptămânii, cu omologul său francez Emmanuel Macron, anunţă Mendel.

Statele Unite au trimis două nave militare spre Marea Neagră pe fondul tensiunilor dintre Ucraina și Rusia. Potrivit autorităților turce, cele două vor trece prin Strâmtorile Bosfor și Dardanele pe 14 și 15 aprilie și vor rămâne la Pontul Euxin până la începutul lunii mai, atât cât le permite Convenția de la Montreux, care stabilește regimul navelor militare în Marea Neagră, notează Radio Europa Liberă.

În același timp, Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat că peste zece nave de război vor fi transferate dinspre Flota Caspică spre cea a Mării Negre, care are sediul la Sevastopol. Analiștii de la publicația militară britanică Janes au identifiicat, pe baza unor surse publice, 14 unităţi de infanterie ruseşti transferate sau care sunt în drum spre frontiera cu Ucraina, precum şi mai multe sisteme de rachete balistice Iskander cu rază scurtă de acţiune într-o regiune rusă de la frontiera ucraineană. Este vorba despre un aflux de trupe, tancuri, vehicule de luptă pentru infanterie şi echipamente de artilerie cu rază lungă de acţiune, inclusiv tunuri autopropulsate, lansatoare de rachete multiple TOS-1A şi "Uragan", toate transportate în Voronej cu trenul.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 587


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți