Politică
Redactor: Marian Andronic
15 iunie 2021

Preşedintele american afirmă că Ucraina trebuie să elimine corupţia înainte de aderarea la NATO

Preşedintele american afirmă că Ucraina trebuie să elimine corupţia înainte de aderarea la NATO
15 iunie 2021

Preşedintele american afirmă că Ucraina trebuie să elimine corupţia înainte de aderarea la NATO

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat luni, într-o conferinţă de presă la Bruxelles, că Ucraina trebuie să elimine corupţia şi să îndeplinească alte criterii pentru aderarea la NATO, dar anexarea Peninsulei Crimeea la Rusia, precum şi rolul Moscovei în partea de est a ţării nu înseamnă că nu va fi acceptată niciodată în Alianţă, notează agenția Reuters, citată de Agerpres.

"Ei trebuie să lupte în continuare împotriva corupţiei", a declarat liderul de la Casa Albă la finalul summitului NATO.

"Între timp, vom face tot ce ne stă în puteri pentru ca Ucraina să poată rezista agresiunilor ruseşti, pentru a-şi menţine securitatea fizică", a subliniat preşedintele SUA.

Reiterăm decizia adoptată la Summitul de la București din 2008 conform căreia Ucraina va deveni membru al Alianței, iar Planul de acțiune pentru aderare (MAP) este parte integrantă a acestui proces, potrivit unui comunicat al Summitului NATO de la Bruxelles din 14 iunie curent. 

„Reiterăm decizia adoptată la Summitul de la București din 2008 conform căreia Ucraina va deveni membru al Alianței, iar Planul de acțiune pentru aderare (MAP) este parte integrantă a acestui proces; reafirmăm toate elementele acelei decizii, precum și deciziile ulterioare, inclusiv faptul că fiecare partener va fi judecat după propriile sale merite. Suntem fermi în sprijinul nostru pentru dreptul Ucrainei de a decide propriul viitor și cursul politicii sale externe, fără interferențe din afară. Programele naționale anuale din cadrul Comisiei NATO-Ucraina rămân mecanismul prin care Ucraina duce mai departe reformele legate de aspirația sa de aderare la NATO. Ucraina ar trebui să utilizeze pe deplin toate instrumentele disponibile în cadrul Comisiei pentru a-și atinge obiectivul de implementare a principiilor și standardelor NATO”, potrivit comunicatului.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 504


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți