Politică
Redactor: Marin Gherman
18 aprilie 2021

Preşedintele Franței doreşte linii roşii clare în relaţia cu Rusia şi nu exclude recurgerea la sancţiuni

Preşedintele Franței doreşte linii roşii clare în relaţia cu Rusia şi nu exclude recurgerea la sancţiuni
18 aprilie 2021

Preşedintele Franței doreşte linii roşii clare în relaţia cu Rusia şi nu exclude recurgerea la sancţiuni

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că "trebuie să definim linii roşii clare cu Rusia", afirmând că este pregătit pentru sancţiuni în cazul unui "comportament inacceptabil" din partea Moscovei, într-un extras dintr-un interviu acordat canalului american CBS, difuzat sâmbătă, transmite AFP, preluat de Agerpres.

"Cred că după un comportament inacceptabil, într-adevăr, trebuie să sancţionăm", a răspuns preşedintele Macron, întrebat cu privire la posibilitatea unor măsuri împotriva Moscovei în cazul unei invazii, într-un moment în care trupele ruse sunt din ce în ce mai numeroase la frontiera cu Ucraina. "Şi cred că trebuie să definim linii roşii clare cu Rusia", a continuat şeful statului francez.

Afirmând că doar sancţiunile "nu sunt suficiente" şi că este preferabil un "dialog constructiv", Emmanuel Macron a asigurat că acestea constituie "singura modalitate de a fi credibili". "Avem nevoie de un dialog sincer şi deschis cu Rusia", a adăugat el.

Rusia este acuzată că a desfăşurat zeci de mii de soldaţi în apropierea frontierei sale cu Ucraina şi în Crimeea, peninsulă anexată de Moscova în 2014, iar luptele din estul Ucrainei, aflate aproape într-un punct mort după armistiţiul încheiat în vara anului 2020, au fost reluate recent.

Joi, preşedintele american Joe Biden a anunţat o serie de sancţiuni financiare dure împotriva Rusiei şi expulzarea a zece diplomaţi ruşi, reluând în acelaşi timp propunerea făcută omologului rus de a se întâlni într-un stat terţ.

Aceste sancţiuni reprezintă un răspuns la atacurile cibernetice şi la amestecul în alegerile prezidenţiale din SUA în 2020. Opt persoane şi entităţi care au legături cu ocuparea Crimeei au fost, de asemenea, sancţionate.

Preşedintele Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel şi-au exprimat vineri sprijinul în favoarea preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi au cerut Rusiei să îşi retragă trupele de la frontieră pentru a acţiona astfel rapid în scopul unei "dezescaladări".

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 508


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți