Politică
07 august 2020

Preşedintele Lukaşenko susţine că presupuşii mercenari ruşi arestaţi în Belarus au încălcat legea

Preşedintele Lukaşenko susţine că presupuşii mercenari ruşi arestaţi în Belarus  au încălcat legea

Preşedintele Belarus, Alexandr Lukaşenko, a susţinut joi că grupul de presupuşi mercenari ruşi arestaţi săptămâna trecută de forţele de securitate din ţara sa a încălcat legea, potrivit Agerpres.

Autorităţile din Belarus i-au acuzat pe suspecţi de conspiraţie în vederea destabilizării ţării înaintea alegerilor prezidenţiale de duminică. Rusia a afirmat că respectivii erau doar în tranzit către o ţară neprecizată din America Latină.

Conducerea de la Minsk urmează să invite Rusia şi Ucraina la un dialog pe acest subiect. Lukaşenko a anunţat că a ordonat invitarea unor procurori ruşi şi ucraineni să contribuie la anchetă, notează sursa citată.

Kievul cere extrădarea presupuşilor mercenari în Ucraina, pe motiv că sunt implicaţi în luptele din estul Ucraien. Moscova respinge afirmaţia că ar fi vorba de mercenari şi susţine că este vorba de angajaţi ai unei firme private de securitate.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 334

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți