Politică
Redactor: Marin Gherman
11 iunie 2019

Preşedintele Zelenski îşi apără în faţa Curţii Constituţionale decizia de a dizolva Parlamentul din Ucraina

Preşedintele Zelenski îşi apără în faţa Curţii Constituţionale decizia de a dizolva Parlamentul din Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a apărut marţi în faţa Curţii Constituţionale pentru a-şi apăra decizia de a dizolva Parlamentul şi a convoca alegeri legislative anticipate pentru 21 iulie, instanţa urmând să se pronunţe asupra legalităţii acestei decizii.

„Poziţia noastră juridică este incontestabilă şi ireproşabilă”, a declarat Zelenski în faţa judecătorilor. „Cred că veţi lua o decizie de care să nu ne fie ruşine”, a adăugat el. „Cetăţenii ucraineni nu doar că nu au încredere într-un Parlament a cărui cotă de încredere este de 4%, ci aplaudă decizia de a dizolva Parlamentul”, a mai dat asigurări preşedintele Ucrainei, notează Agerpres.

Considerată de unii experţi contrară Constituţiei, această decizie a exacerbat tensiunile sale cu Parlamentul aflat la sfârşit de mandat, care respinge de atunci aproape toate proiectele de lege propuse de şeful statului. Mai mulţi deputaţi au sesizat Curtea Constituţională, pentru ca aceasta să tranşeze asupra legalităţii deciziei de a dizolva Parlamentul. Prin convocarea de alegeri legislative anticipate, Zelenski încearcă să profite de elanul victoriei sale zdrobitoare (73% din voturi) în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din aprilie pentru a câştiga aceste legislative, fără a mai aştepta scrutinul prevăzut în octombrie. Partidul său, „Slujitorul Poporului” (Sluga Naroda) este creditat cu peste o treime din intenţiile de vot, potrivit sondajelor.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 395

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți