Politică
09 februarie 2022

Premierul Australiei își îndeamnă cetățenii să părăsească Ucraina

Premierul Australiei își îndeamnă cetățenii să părăsească Ucraina
09 februarie 2022

Premierul Australiei își îndeamnă cetățenii să părăsească Ucraina

Prim-ministrul Australiei, Scott Morrison, i-a îndemnat pe cetățenii australieni aflați în Ucraina, să părăsească imediat țara noastră.

Potrivit lui, la ședința comitetului de securitate națională a cabinetului de miniștri al Australiei, primul punct de pe agenda de discuții a fost situația din Ucraina.

„Majoritatea australienilor, care sunt stabiliți în Ucraina, locuiesc acolo. Mulți dintre ei au cetățenie dublă”, a explicat Morrison.

De asemenea, șeful guvernului a îndemnat Rusia „să continue discuțiile cu alte state care își doresc reglementarea acestei probleme”.

Morrison a amintit că în această săptămână la Melbourne va avea loc o reuniune a miniștrilor de Externe a dialogului cvadripartit Quad, cu participarea Australiei, Indiei, SUA și Japoniei.

Anterior, și ambasadorul Australiei în Ucraina, Bruce Edwards, i-a îndemnat pe cetățenii țării lui să părăsească Ucraina din cauza riscului unui conflict armat, iar membrii familiilor diplomaților australieni s-au retras deja din țară.

Planurile de escaladare a situației din Rusia, atribuite Rusiei, sunt respinse categoric de Moscova, declarând că nu amenință pe nimeni, iar astfel de declarații sunt folosite drept pretext pentru comasare tehnicii militare a NATO la frontierele Rusiei.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 302


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți