Politică
Redactor: Svetlana Pantea
08 februarie 2022

Premierul Marii Britanii anunţă noi sancţiuni dacă Rusia va ataca Ucraina

Premierul Marii Britanii anunţă noi sancţiuni dacă Rusia va ataca Ucraina
08 februarie 2022

Premierul Marii Britanii anunţă noi sancţiuni dacă Rusia va ataca Ucraina

Premierul britanic Boris Johnson a declarat că vor fi gata sancţiuni şi alte măsuri în cazul unui atac asupra Ucrainei, iar guvernul său va cere parlamentului să voteze sancţiuni împotriva unor persoane şi companii din Rusia, informează Reuters, citat de Agerpres.

Într-un articol apărut în publicaţia „The Times”, premierul Boris Johnson a spus că Marea Britanie are în vedere desfăşurarea de avioane de luptă Royal Air Force Typhoon şi nave de război ale marinei regale pentru a proteja Europa de sud-est.

Boris Johnson a mai spus că ministrul apărării Ben Wallace şi şefa diplomaţiei britanice Liz Truss se vor deplasa în curând la Moscova.

Comentariile sale sunt făcute pe fondul avertismentelor date de oficiali americani, care estimează că un atac al Rusiei asupra Ucrainei ar putea avea loc în următoarele zile sau săptămâni.

Rusia a deplasat aproximativ 100.000 de soldaţi în apropierea graniţei cu Ucraina, dar neagă că plănuieşte o invazie.

"Sancţiuni britanice şi alte măsuri vor fi pregătite pentru orice nou atac rusesc", a scris Boris Johnson."Guvernul va cere parlamentului noi puteri pentru a sancţiona o gamă mai largă de persoane şi entităţi ruseşti, inclusiv orice companie care are legături cu statul rus sau care operează într-un sector de importanţă strategică pentru Kremlin".

Marea Britanie se pregăteşte, de asemenea, să consolideze grupul de luptă NATO condus de britanici în Estonia, a adăugat premierul Boris Johnson. 

Agenţia BucPress  - www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 256


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți