Politică
Redactor: Marin Gherman
07 octombrie 2021

Președintele Parlamentului de la Kiev a fost demis

Președintele Parlamentului de la Kiev a fost demis
07 octombrie 2021

Președintele Parlamentului de la Kiev a fost demis

Deputații ucraineni l-au demis pe președintele Parlamentului de la Kiev, Dmitro Razumkov, pe fondul disensiunilor dintre acesta și partidul de guvernământ.

În total, 284 de parlamentari, inclusiv 215 din partidul puterii, au votat pentru destituirea lui Razumkov, joi, 7 octombrie.

Razumkov a fost membru al partidului „Slujitorul poporului” până când a preluat funcția de președinte al Radei Supreme în 2019, la câteva luni după ce Volodimir Zelenski a fost ales președintele țării. Razumkov s-a opus deschis adoptării rapide a legislației menite să limiteze influența oligarhilor asupra politicii și afacerilor, potrivit Radio Europa Liberă.

Pe 3 octombrie, Zelenski l-a criticat public pe Razumkov, spunând că „nu mai este membru al echipei noastre”, iar partidul de guvernământ a inițiat procesul de demitere a lui Razumkov din funcția sa.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 790


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți