Politică
25 februarie 2021

Președintele parlamentului ucrainean vrea să schimbe legea sancțiunilor

Președintele parlamentului ucrainean vrea să schimbe legea sancțiunilor
25 februarie 2021

Președintele parlamentului ucrainean vrea să schimbe legea sancțiunilor

Pentru a clarifica competențele Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, președintele Radei Supreme, Dmytro Razumkov, a propus modificări la legea privind aplicarea sancțiunilor.

Speakerul Parlamentului, Razumkov propune schimbarea legii privind sancțiunile pentru a evita în viitor diferitele interpretări cu privire la împuternicirile/competențele uneia sau alteia instituții de stat. El a afirmat acest lucru într-un interviu acordat agenției Interfax-Ucraina: „Pentru a nu admite diferite opinii pe subiectul împuternicirilor, și pentru a oferi competență deplină Consiliului Național de Securitate și Apărare,  trebuie să schimbăm legea sancțiunilor”.

Președintele Radei Supreme a confirmat, că la ultima ședință a Consiliului Național de Securitate și Apărare a votat „pentru” introducerea de sancțiuni împotriva unui număr de persoane juridice și persoane fizice, explicând: „Într-adevăr, așa a fost. De ce? Pentru că respectiva decizie vizează atât cetățenii Ucrainei, precum și cetățenii Federației Ruse. Dvs știți cum am votat  prima oară (Razumkov s-a abținut de la vot pentru impunerea de sancțiuni posturilor de televiziune „112 Ucraina”, NewsOne, ZIK). În acest context e vorba de cadrul juridic și totul trebuie să fie legal, indiferent de locul procesului de luare a deciziei, fie în Rada Supremă, în cadrul ședințelor Consiliului Național de Securitate și Apărare sau în orice alte instituții", a declarat președintele Radei Supreme. Potrivit lui Razumkov, dacă urmăm calea sancțiunilor, atunci în paralel ar trebui să urmăm calea justiției, sau să facem modificări la legea sancțiunilor.

Vom reaminti, în cadrul unei ședințe a Consiliului Național de Securitate și Apărare din 19 februarie, Ucraina a impus sancțiuni împotriva parlamentarului Viktor Medvedciuk, soției Oksana Marcenko, precum și împotriva unor persoane din anturajul lui Medvedciuk (printre care sunt și cetățeni ai Rusiei).

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 770


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți