Politică
Redactor: Marin Gherman
28 octombrie 2021

Președintele Ucrainei cere un control mai riguros asupra spectacolelor susţinute de artiştii ruşi

Președintele Ucrainei cere un control mai riguros asupra spectacolelor susţinute de artiştii ruşi
28 octombrie 2021

Președintele Ucrainei cere un control mai riguros asupra spectacolelor susţinute de artiştii ruşi

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut miercuri autorităţilor să vegheze cu mai multă rigurozitate asupra respectării legislaţiei referitoare la prestaţiile artiştilor ruşi în Ucraina, după ce un renumit producător ucrainean a cerut interzicerea oricăror turnee ale artiştilor ruşi în această ţară, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Răspunzând solicitării producătorului Igor Kondratiuk, care a colectat în sprijinul ei 25.000 de semnături, Zelenski a susţinut necesitatea ''garantării securităţii Ucrainei, protejării intereselor naţionale şi a spaţiului cultural naţional''.

După anexarea Crimeii de către Rusia şi declanşarea conflictului armat cu separatiştii proruşi din Donbas, Ucraina consideră Rusia ''stat agresor'', iar în referirile la Crimeea şi la teritoriile controlate de aceştia include menţiunea de teritorii ''ocupate temporar''.

Preşedintele Zelenski a amintit că în Ucraina există deja legi ce reglementează turneele artiştilor străini în ţară, în special în cazul artiştilor ruşi, în plus faţă de restricţiile privind proiecţiile de filme şi programele de televiziune ruseşti.

Astfel, o lege ucraineană interzice artiştii care ''promovează sau fac propagandă în favoarea ţării agresoare sau autorităţilor acesteia, reprezentanţii autorităţilor ţării agresoare şi acţiunile lor care prezintă o imagine pozitivă a ţării agresoare, justifică sau consideră legală ocupaţia teritoriului ucrainean''.

Zelenski a mai amintit că există şi mai multe liste negre cu artişti ruşi care ''reprezintă o ameninţare pentru securitatea naţională'' a Ucrainei, liste validate de instituţiile culturale ucrainene şi de autorităţile de la Kiev.

Agenția BucPress  - www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 390


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți