Politică
Redactor: Mirela Amarie
04 iunie 2021

Președintele Ucrainei nu va semna legea privind falsul în declarații

Președintele Ucrainei nu va semna legea privind falsul în declarații
04 iunie 2021

Președintele Ucrainei nu va semna legea privind falsul în declarații

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, intenționează să-și folosească dreptul de veto pentru a anula legea privind reînnoirea pedepsei cu închisoarea pentru falsul în declarații, adoptată de Rada Supremă cu modificări controversate.

„Nu voi permite distrugerea sau slăbirea declarației electronice a oficialilor. Este imposibil să semnezi legea în forma votată în Rada Supremă. Nu este ceea ce așteaptă ucrainenii și ceea ce nu le-am promis când am depus acest proiect de lege parlamentului. Trebuie să stabilim o pedeapsă proporțională și echitabilă pentru infracțiunile legate de declarație”, a spus Zelenski.

Deputații au votat pentru proiectul de lege № 4651 inițiat de președinte, însă, într-o formă care slăbește sistemul de declarare și pedeapsă pentru infracțiuni în acest domeniu.

În special, deputații au schimbat abordarea declarării bunurilor deținute de membrii familiei declarantului. Aceasta va permite declaranților să nu indice bunurile mobile și imobile deținute sau utilizate de rudele lor dacă membrul familiei nu oferă informații despre aceasta. Pentru astfel de acțiuni nu se va aplica o pedeapsă. În schimb, astfel de active sunt în prezent supuse declarației obligatorii cu privire la acele informații care sunt cunoscute sau care ar trebui să fie cunoscute declarantului.

De asemenea, modificările aduse de deputați propun ca funcționarului să i se impună o pedeapsă de limitare a libertății pentru nerespectarea intenționată a unei declarații.

„Răspunderea penală pentru nedepunerea unei declarații și introducerea de informații false în aceasta trebuie să fie suficient de severă și să prevadă posibilitatea condamnării la închisoare. Funcționarii corupți trebuie trași la răspundere în conformitate cu legea”, a adăugat președintele Ucrainei.

Vă reamintim că, la 27 octombrie 2020, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională o serie de prevederi ale legislației anticorupție. Acest lucru a reprezentat o amenințare pentru sprijinul continuu al Ucrainei din partea FMI, Băncii Mondiale și din partea altor parteneri internaționali, precum și pentru regimul fără vize cu UE.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 565


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți