Politică
Redactor: Elvira Chilaru
09 mai 2021

Președintele Ucrainei propune pedepsirea contrabandiștilor cu amenzi de milioane și până la 12 ani de închisoare

Președintele Ucrainei propune pedepsirea contrabandiștilor cu amenzi de milioane și până la 12 ani de închisoare
09 mai 2021

Președintele Ucrainei propune pedepsirea contrabandiștilor cu amenzi de milioane și până la 12 ani de închisoare

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a introdus un proiect de lege urgent în Parlament pentru reînnoirea  răspunderii penale pentru contrabandă.

În special, conform proiectului de lege №5420, se propune pedepsirea contrabandiștilor cu amenzi de până la două milioane de grivne și închisoare de până la 12 ani.

Pentru contrabanda cu mărfuri într-o cantitate semnificativă, se prevede  o amendă: de la 170 mii grivne la 425 mii grivne.

Dacă o contrabandă pe scară largă a fost comisă de un grup de persoane, un funcționar sau o persoană condamnată anterior pentru contrabandă, este posibilă următoarea pedeapsă: o amendă de 850 mii grivne până la  1 milion 275 mii grivne sau închisoare de la 5 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții până la trei ani cu confiscarea bunurilor.

Contrabanda de către un grup organizat va fi pedepsită cu închisoare de la 7 la 11 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții de până la trei ani cu confiscarea bunurilor.

Proiectul de lege explică, de asemenea, că contrabanda este considerată semnificativă dacă valoarea totală a contrabandei este de peste 100 de ori mai mare decât venitul minim scutit de impozite și mare - dacă valoarea totală a bunurilor de contrabandă este de peste 600 de ori mai mare decât scutirea de impozite venit minim.

Un articol separat propune reglementarea contrabandei cu bunuri accizabile. Pentru o astfel de contrabandă, vor să pedepsească o sumă mare cu o amendă de la 340 mii grivne la 680 mii grivne  sau închisoare de la trei la șase ani.

Dacă o astfel de contrabandă a fost comisă de un grup de persoane, de un angajat sau de o persoană condamnată anterior prin conspirație prealabilă, pedeapsa va fi mai severă. Pentru aceasta, ei oferă amenzi de la 1,2 milioane de grivne la 2,4 milioane de grivne sau închisoare de la 6 la 11 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții timp de până la trei ani cu confiscarea proprietății.

Pentru contrabandă, un grup organizat se confruntă cu 10 până la 12 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții timp de până la trei ani, cu confiscarea bunurilor.

Conform acestui articol, contrabanda semnificativă înseamnă că valoarea totală este de peste 50 de ori mai mare decât venitul minim scutit de impozite și mare - că valoarea totală este de peste 400 de ori mai mare decât acest minim.

Un articol separat a fost, de asemenea, dedicat declarației inexacte a mărfurilor. Pentru aceasta este posibilă o amendă de 170.000 grivne la 2,4 milioane grivne, precum și privare de libertate.

Se va reaminti că, la 15 aprilie, la o ședință a Consiliului Național de Securitate și Apărare, a fost luată decizia de a impune sancțiuni contrabandiștilor.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 812


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți