Politică
Redactor: Mirela Amarie
22 mai 2020

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a semnat legea „anti-Kolomoiski”

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a semnat legea „anti-Kolomoiski”

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a semnat o lege privind îmbunătățirea unor mecanisme de reglementare a activităților bancare, care este o cerință a Fondului Monetar Internațional, notează BucPress Cernăuți.

Legea se numește „anti-Kolomoiski” și prevede că foștii proprietari ai băncilor ale căror interese au fost afectate de retragerea de pe piață a instituției financiare nu pot primi decât despăgubiri în numerar. Decizia instanței nu poate fi un motiv pentru a restitui banca foștilor proprietari. Adoptarea legii a fost o condiție pentru cooperarea continuă a Ucrainei cu Fondul Monetar Internațional.

„Documentul prevede o serie de modificări pentru îmbunătățirea activităților băncilor, în special prin consolidarea guvernanței corporative și pentru reglementarea specificului litigiilor în cazurile de retragere a băncilor de pe piață.

În plus, sunt introduse mecanisme actualizate pentru retragerea băncilor de pe piață, menite să îmbunătățească procedura de lichidare și să îndeplinească cerințele cât mai multor creditori ai băncii lichidate, precum și îmbunătățirea mecanismelor de participare a statului la retragerea băncii de pe piață. Acest pas va contribui la fiabilitatea și stabilitatea sistemului bancar, restabilind încrederea în acesta de către deponenți și creditori.

Punerea în aplicare a legii va contribui la îmbunătățirea calității și eficienței performanței Băncii Naționale a funcțiilor sale în domeniul reglementării și supravegherii bancare, va finaliza procedurile de retragere a băncilor de pe piața/lichidarea acelor bănci ale căror decizii au fost anulate de instanțe”, se arată pe site-ul președintelui.

Vă reamintim că, Igor Kolomoiski și Ghenadii Bogoliubov au fost proprietarii băncii PrivatBank, care a fost naționalizată în luna decembrie 2016.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 646


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți