Politică
14 mai 2019

Primăria Sectorului 4 București construiește trei unități de învățământ și o bibliotecă pentru românii din regiunea Cernăuți (VIDEO)

Primăria Sectorului 4 București construiește trei unități de învățământ și o bibliotecă pentru românii din regiunea Cernăuți (VIDEO)

Primăria Sectorului 4 al Municipiului București începe lucrările de construcție la trei unități de învățământ, (două grădinițe, o școală) și o bibliotecă, în regiunea Cernăuți, în localitățile Mahala și Ostrița, ambele locuite în proporție de aproape sută la sută de români, în cadrul unui proiect pilot, care vizează sprijinirea financiară a comunităților românești din Ucraina.

Prima unitate de învățământ care va beneficia de sprijn financiar, în valoare de 50.000 de euro, ca urmare a Acordului de înfrățire existent între Sectorul 4 al Municipiului București și primăriile localităților Mahala și Ostrița din regiunea Cernăuți, Ucraina, este grădinița din localitatea Mahala.

Grădinița are o capacitate de 120 de locuri și este singura unitate de învățământ destinată preșcolarilor din zona respectivă, scrie „Știri pe surse”.

Lucrările la gradinița care se construiește acum au început în urmă cu 3 ani, însă nu au putut fi terminate, din cauza lipsei banilor. Acum, cu ajutorul Primăriei Sectorului 4 va putea fi finalizată constructia unității de învățământ.

O altă investiție va viza o bibliotecă, ce urmează să fie construită în localitatea Mahala, pentru comunitatea românească din regiunea Cernăuți.

Totodată, în baza Acordului de înfrățire dintre  între Sectorul 4 al Municipiului București și primăriile localităților Mahala și Ostrița, Primăria Sectorului 4 va acorda un sprijin financiar, în valoare de 50.000 de euro, pentru consolidarea și modernizarea unei școli în localitatea Ostrița, din regiunea Cernăuți.

Lucrările vor începe în cel mult două luni de zile și vor consta în transformarea unei școli vechi într-o unitate de învățământ nouă, cu toate dotările necesare, cu profil sportiv. Astfel, aproape 500 de elevi vor avea  condiții moderne de studiu, dar și pentru a-și petrece timpul liber de la finalul orelor de curs, prin participarea la diverse activități sportive și recreative.

De asemenea, în localitatea Ostrița, în perioada următoare va începe și construcția unei noi grădinițe, de care vor beneficia aproximativ 150 de copii preșcolari.

“Suntem prima unitate administrativ-teritorială din România care sprijină concret, financiar o comunitate românească din Ucraina, din regiunea Cernăuți. Consider că este un demers firesc, pe care orice român trebuie să-l facă pentru frații noștri de aici, care de-a lungul timpului nu au primit niciun fel de ajutor. Este normal ca românii să fie preocupați de români. Așa cum cei din România se preocupă de cei din Republica Moldova, tot la fel de normal și de corect este să ne preocupăm și de cei de aici, din Ucraina, din regiunea Cernăuți.”, a declarat Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4, care a participat sâmbătă, 11 mai a.c., la inaugurarea lucrărilor de construire a patru obiective cultural-educative, finanțate din bugetul local al UAT Sector 4.

Mai multe detalii – în reportajul realizat de RPTV.RO.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 500

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți