Politică
20 iulie 2017

Primăriile Cernăuți și București vor înființa grupuri de lucru mixte pentru implementarea unei serii de proiecte bilaterale

Primăriile Cernăuți și București vor înființa grupuri de lucru mixte pentru implementarea unei serii de proiecte bilaterale

În data de 19 iulie 2017 la Cernăuți s-au aflat într-o vizită de lucru reprezentanții Primăriei Sectorului 1 al municipiului București,  care au avut o serie de întâlniri cu autoritățile locale, cu primarul orașului Cernăuți, Oleksii Kaspruk, dar și o discuție cu liderii societăților pentru cultura românească din nordul Bucovinei la Consulatul General al României la Cernăuți – informează BucPress.

Potrivit domnului Răzvan Munteanu, consilier responsabil la Direcția Investiții, Primăria Sectorului 1 al municipiului București, intervievat de BucPress, părțile au avut o discuție constructivă, pragmatică și destul de deschisă.

În cadrul întrevederii cu reprezentanții primăriei orașului Cernăuți, dar și cu primarul Kaspruk, a fost convenită crearea unor grupuri mixte de lucru pentru inițierea unor proiecte bilaterale care să se refere la educație, transport, infrastructură, viața socială, sfera culturii ș.a.

Printre subiectele discutate la nivel de proiecte s-a enumerat necesitatea deschiderii unei grădinițe românești la Cernăuți, posibila modernizare a rețelei de troleibuze din capitala Bucovinei istorice, reparația drumurilor ș.a.

BucPress TV – platforma de actualitatea românească din Ucraina, va reveni cu mai multe detalii în cadrul unui interviu televizat, realizat cu Răzvan Munteanu, consilier responsabil la Direcția Investiții, Primăria Sector 1 al municipiului București, și Eleonora Moldovan, consul general al României la Cernăuți.

Marin GHERMAN pentru BucPress

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1143


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți