Politică
Redactor: Elvira Chilaru
02 mai 2022

Primii 100 de civili au fost evacuați din orașul asediat Mariupol

Primii 100 de civili au fost evacuați din orașul asediat Mariupol
02 mai 2022

Primii 100 de civili au fost evacuați din orașul asediat Mariupol

Evacuarea civililor a început de pe teritoriul uzinei Azovstal din Mariupol, iar primul grup de o sută  de oameni au fost deja evacuați.

Acest lucru a fost declarat de președintele Volodymyr Zelensky.

"Evacuarea civililor din Azovstal a început. Primul grup de aproximativ 100 de persoane se îndreaptă deja spre zona controlată", a scris el pe Twitter.

Potrivit președintelui, cei evacuați urmează să sosească la Zaporojie pe 2 mai.

"Mulțumim echipei noastre! Acum ei, împreună cu reprezentanții ONU, lucrează la evacuarea altor civili din subsolurile uzinei metalurgice", a adăugat Zelensky.

Potrivit lui David Arahamiya, liderul fracțiunii parlamentare Slujitorul Poporului, ONU, Crucea Roșie și viceprim-ministrul Iryna Vereshchuk au lucrat la evacuare.

„Astăzi, datorită eforturilor Oficiului Președintelui Ucrainei, cu sprijinul ONU, Comitetul Internațional al Crucii Roșii, împreună cu Viceprim-ministrul Ucrainei – Ministrul Reintegrării Teritoriilor Ocupate Temporar Iryna Vereshchuk a condus cea mai dificilă operațiune de la începutul războiului. Acum două săptămâni, părea imposibil. Acum o săptămână – puțin probabil”, a scris el pe canalul său Telegram.

Potrivit Arahamiya, evacuarea a avut succes în cele din urmă.

Acum pot spune că evacuarea parțială a civililor din Azovstal a avut succes. Peste 100 de ucraineni, inclusiv copii, femei, bătrâni, sunt în sfârșit în siguranță. Mai avem mult de lucrat și mulți oameni de evacuat. Cu toate acestea, Ucraina a dovedit încă o data,că  nu-și  lasa  cetatenii sai la  necaz. Chiar daca acolo este un adevărat  iad", a conchis el.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 220


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți