Politică
Redactor: Elvira Chilaru
17 mai 2021

Programul U-LEAD cu Europa va realiza proiecte în domeniul învățământului din Ucraina

Programul U-LEAD cu Europa va realiza proiecte în domeniul învățământului din Ucraina
17 mai 2021

Programul U-LEAD cu Europa va realiza proiecte în domeniul învățământului din Ucraina

Comunitățile din șase regiuni de vest ale Ucrainei au început să formeze rețele educaționale competitive cu sprijinul Programului U-LEAD cu Europa.

În  comunitățile din regiunile Volyn, Rivne, Transcarpatia, Lviv, Ivano-Frankivsk și Ternopil, a început pregătirea pentru grupurile de lucru în cadrul noului program în formarea unor rețele capabile de furnizare a serviciilor lansate de Programul U-LEAD cu Europa.

Primul atelier a fost dedicat teoriei formării unor rețele educaționale capabile. Participanții săi -reprezentanți ai organelor de management a  educației, șefi adjuncți de profil ai comunităților

Principalele obiective ale unei astfel de formări sunt creșterea capacității reprezentanților comunității de a construi o rețea educațională viabilă, în conformitate cu nevoile comunității; furnizarea de asistență de consultanță în timpul formării modelului optim de rețea; crearea de oportunități pentru schimbul de experiență și cele mai bune practici, rezumarea rezultatelor pentru diseminare și utilizare ulterioară. Astfel, Programul U-LEAD cu Europa aduce o contribuție semnificativă la crearea unui sistem de guvernanță pe mai multe niveluri, transparent și responsabil în cadrul reformei de descentralizare, inclusiv în domeniul educației.

Colaborarea  cu comunitățile este prevăzută pe o perioadă de câteva luni -  mai-noiembrie 2021.

În timpul evenimentului s-a discutat detaliat despre  împuternicirile fondatorilor  în formarea unei rețele educaționale capabile, criteriile pentru formarea unei rețele educaționale capabile, rolul subiecților procesului educațional în formarea unei rețele educaționale viabile, activitatea  cu părțile interesate, algoritmul pentru construirea unei rețele educaționale moderne.

Reprezentanții a 48 de comunități din toată Ucraina, dintre care 12 din regiunile de vest, participă la program în ceea ce privește formarea unor rețele educaționale capabile pentru furnizarea de servicii U-LEAD cu Europa.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 433


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți