Politică
Redactor: Mirela Amarie
24 septembrie 2021

Proiectul de lege al lui Zelenski privind oligarhii a fost adoptat în a doua lectură

Proiectul de lege al lui Zelenski privind oligarhii a fost adoptat în a doua lectură
24 septembrie 2021

Proiectul de lege al lui Zelenski privind oligarhii a fost adoptat în a doua lectură

La 23 septembrie Rada Supremă a Ucrainei a aprobat în a doua lectură proiectul de lege prezidențial №5599 privind dezoligarhizarea.

Proiectul de lege al lui Zelenski conține explicații despre conceptele precum beneficiar, asistent, controlor, parte legată. De asemenea, explică principalele criterii pentru definirea conceptului de „oligarh”.

Potrivit documentului, pentru a fi recunoscut ca oligarh, acesta trebuie să îndeplinească cel puțin trei din cele patru criterii: să participe la viața politică, să aibă o influență semnificativă asupra mass-mediei (inclusiv mass-media online), să fie beneficiar sau să controleze un monopol natural sau o afacere care are o poziție de monopol pe una dintre piețe, timp de cel puțin un an, valoarea totală a activelor sale depășind 2,19 miliarde UAH sau aproximativ 80 milioane USD.

Decizia de a recunoaște o persoană ca oligarh este luată de Consiliul Național de Securitate și Apărare a Ucrainei pe baza unei propuneri din partea Cabinetului de Miniștri, a unui membru al Consiliului Național de Securitate și Apărare, a Băncii Naționale, a Serviciului de Securitate sau a Comitetului Antimonopol.

Decizia intră în vigoare de la data publicării oficiale a decretului președintelui Ucrainei privind intrarea sa în vigoare și este obligatorie.

Legea propune, de asemenea, crearea unui registru al oligarhilor, administrat de Consiliul Național de Securitate și Apărare.

Oamenii de afaceri care se vor afla în registrul oligarhilor vor trebui să depună o declarație electronică împreună cu oficialii. Acestora li se va interzice finanțarea partidelor și participarea la privatizări la scară largă. În plus, oligarhii și funcționarii publici vor nevoiți să raporteze despre contactele dintre ei.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 406


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți