Politică
Redactor: Elvira Chilaru
25 martie 2020

Răspundere administrativă pentru ucrainenii care nu au dorit să șteargă știrile false despre coronavirus de pe rețelele de socializare

Răspundere administrativă pentru ucrainenii care nu au dorit să șteargă știrile false despre coronavirus de  pe rețelele de socializare

De la începutul carantinei, ca parte a măsurilor preventive, poliția  cibernetică  oferă explicații și sfaturi cetățenilor, precum și înregistrează infracțiunile relevante.

Departamentul de poliție cibernetică al Poliției Naționale a Ucrainei informează  în acest sens.

În timpul monitorizării internetului, au fost găsite aproximativ 170 de cazuri  privind plasarea informațiilor false sau provocatoare asupra pandemiei coronavirusului pe resursele informaționale. Poliția cibernetică identifică persoane false, poartă discuții active  și oferă clarificări. Drept urmare, de la începutul carantinei, 45 de persoane au șters aproape 80 de mesaje false.

În ceea ce privește cetățenii,  care au refuzat să șteargă publicațiile provocatoare vor fi trași la răspundere responsabilității administrative: au fost depistați  24 de astfel de persoane.

În afară de aceasta  au fost întocmite  101 rapoarte de fraudă cibernetică  referitor la  realizarea mijloacelor de  protecție , respectiv măști și antiseptice. Cetățenii găsesc anunțuri relevante pe rețelele de socializare, i pe site-urile de profil. Oamenii transferă bani, dar nu primesc bunurile promise. Prin urmare, poliția cibernetică sfătuiește să se achiziționeze  mărfuri doar din resurse credibile.

Dacă ați fost martor la vreo infracțiune sau aveți nevoie de ajutor, contactați Departamentul de Poliție Cyber la callcenter@cyberpolice.gov.ua sau 0-800-50-51-70.

După cum a informat portalul  Zakarpattya online mai devreme, în Ujgorod a fost distribuită știrea falsă despre  persoanele care  dezinfectează  clădirile și apoi jefuiesc apartamentele.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 484

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți