Politică
03 martie 2022

Război în Ucraina. Agresorul rus bombardează zonele de blocuri locative cu multe etaje din orașele mari

Război în Ucraina. Agresorul rus bombardează zonele de blocuri locative cu multe etaje din orașele mari
03 martie 2022

Război în Ucraina. Agresorul rus bombardează zonele de blocuri locative cu multe etaje din orașele mari

Război în Ucraina. Suferind înfrângere practic în toate direcțiile strategice, trupele agresorului rus au recurs din nou la tactici de bombardare nocturnă a zonelor cu blocuri locative din orașe.

Dușmanul rus a recurs din nou la tactici de bombardare nocturnă a cartierelor rezidențiale din marile orașe ale Ucrainei, potrivit unui raport al Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

În direcția Volyn, ocupantul continuă concentrarea de noi trupe de-a lungul frontierei de stat; în direcția Polissya, încearcă să desfășoare operațiuni ofensive în zona localităților Vyșhorod, Fastiv și Obuhiv.

În direcția Siversk, suferind înfrângere în orașele ucrainene Cernighiv, Nijn și Sumy, Lebedin și Ohtyrka, armata agresorului rus evită luptele cu Forțele Armate ale Ucrainei și încearcă să ajungă la periferia nordică a Kievului.

„Unitățile și subdiviziunile inamicului au fost concentrate în zonele localităților  Baryșevka, Nova Basani, Liubeci. O parte din forțele Flotei de Nord a Forțelor Armate ale Federației Ruse, care și-a pierdut efectiv capacitatea de luptă, se regrupează și încearcă să atace direcția Brovary și orașul Kiev", se arată în într-un comunicat.

În direcția Slobojany, trupele ruse efectuează operațiuni ofensive în zonele Zolociv, Harkov, Balakliia, încercând să continue ofensiva în direcția Lozova, dar are mare nevoie de completarea echipamentului și de soldați; în direcția Donețk, trupele rusești de ocupație cu sprijinul artileriei, își continuă operațiunile ofensive în zonele Novyi Aidar, Volnovaha și Mariupol. Scopul dușmanului – capturarea orașului Mariupol pănă la granița administrativă a regiunilor Donețk și Lugansk - nu a fost atins de inamic.

În zona luptelor de la Marea Neagră, grupurile navale ale Flotei Mării Negre continuă să tragă asupra navelor civile și să captureze marinari. „O parte din forțele inamicului continuă să lupte în apropierea orașelor Energodar, Vasylivka, Tokmak, Novopetrivka. După regruparea și introducerea unei părți din rezervele operaționale din brigada 205 de infanterie motorizată a Armatei 49 Generale a Forțelor Armate ale Rusiei, continuă ofensiva la periferiile orașelor Zaporijjia și Mariupol. Pentru a asigura aterizarea în continuare a trupelor aeropurtate tactice în jurul localității Balovne, invadatorul a debarcat un mic grup de parașutiști care a fost distrus”, se specifică în comunicat.

Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, în direcția orașului Odesa are loc o mișcare a detașamentului de debarcare al Flotei Mării Negre a Federației Ruse format din patru nave mari de debarcare însoțite de trei bărci cu rachete.

 Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 432


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți