Politică
24 martie 2022

Război în Ucraina. Centrul pentru Combaterea Dezinformării din cadrul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei avertizează

Război în Ucraina. Centrul pentru Combaterea Dezinformării din cadrul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei avertizează
24 martie 2022

Război în Ucraina. Centrul pentru Combaterea Dezinformării din cadrul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei avertizează

Centrul pentru Combaterea Dezinformării din cadrul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei avertizeaza că inamicul rus pregătește atacuri chimice.

Rusia se pregăteşte să folosească arme chimice. Măsuri de protecție împotriva armei chimice sau instrucțiuni scurte care pot ajuta în caz de dezastru, potrivti 2plus2.ua.

Centrul de Combatere a Dezinformării comunică despre faptul că canalele tv ruse informează zilnic despre așa-zisele laboratoare de dezvoltare a unor arme chimice din Ucraina (Rusia acuză Ucraina că ascunde laboratoare unde fabrică arme chimice și biologice – n.r.) Potrivit experților ucraineni, agresorul rus își „presează cu astfel de informații false ori presupuse” propria populație, astfel încât aceștea să fie convinși în folosirea armelor chimice de către „naționaliști împotriva civililor”.

Nu există astfel de laboratoare în Ucraina, dar inamicul continuă să spargă fundul cinismului fără margini și minciunilor imense, se specifică în comunicatul Centrului pentru Combaterea Dezinformării din cadrul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei.

În cazul folosirii unui atac chimic, ar trebui să închideți ermetic ferestrele și ușile, orificiile de ventilație, coșurile de fum; sigilați crăpăturile ferestrelor cu hârtie sau bandă adezivă; porniți televizorul sau radioul pentru instrucțiuni; avertizați rudele de pericol și posibila evacuare.

În cazul evacuării în timpul unui atac chimic: luați trusa de prim ajutor; Îmbrăcați-vă astfel încât să fie cât mai puțină piele expusă; folosiți măști de gaz sau bandaje din tifon de bumbac înmuiate în apă sau de preferință soluție 2-5% de bicarbonat de sodiu (în cazul clorului), acid acetic sau citric (în cazul amoniacului); părăsiți camera pe scări și nu atingeți niciun obiect de pe stradă.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 354


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți