Politică
11 ianuarie 2020

Reacția lui Volodimir Zelenski după ce Iranul a recunoscut că a doborât avionul ucrainean

Reacția lui Volodimir Zelenski după ce Iranul a recunoscut că a doborât avionul ucrainean

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, sâmbătă dimineaţă, că așteaptă garanţii din partea Iranului privind disponibilitatea de a desfăşura o anchetă completă și transparentă în urma dezastrului aviatic din 8 ianuarie, în care a fost implicat un avion ucrainean şi care s-a soldat cu moartea a 176 de persoane, informează radio Cernăuți cu referire la RADOR.

Potrivit agenţiei RBC, Zelenski a reacţionat astfel după ce Iranul a recunoscut, sâmbătă, că a doborât avionul ucrainean, însă a precizat că "uciderea celor 176 de oameni de la bord a fost neintenționată". "Dimineața de astăzi (sâmbătă, n.red) nu a fost deloc una bună, însă ne-a adus adevărul. Chiar înainte de încheierea activității comisiei internaționale, Iranul şi-a recunoscut vina pentru prăbușirea avionului ucrainean. Însă insistăm asupra asumării depline a vinovăției. Așteptăm din partea Iranului asigurări privind disponibilitatea de a desfăşura o investigație completă și transparentă, cei responsabili să fie aduşi în faţa justiţiei, cadavrelor persoanelor decedate să fie repatriate, să fie acordate despăgubiri, să fie transmise scuze oficiale pe canale diplomatice" - a scris președintele ucrainean, într-o postare pe Telegram.

Totodată, Volodimir Zelenski şi-a exprimat speranţa că ancheta va continua fără întârzieri artificiale și obstacole şi a menționat că 45 de specialiști din Ucraina trebuie să primească acces deplin la anchetă și să aibă posibilitatea de a coopera în vederea stabilirii adevărului. Amintim că un avion Boeing 737-800, aparţinând companiei Ukraine International Airlines, s-a prăbuşit, pe 8 ianuarie, la Teheran, la scurt timp după decolare. Aeronava se îndrepta spre Kiev, însă destinația finală era Canada, cei mai mulți pasageri având doar escală în capitala Ucrainei.

Sâmbătă dimineaţă, Statul Major al Forțelor Armate din Iran a recunoscut că zborul 752 al companiei Ukrainian International Airlines, care s-a prăbușit la 8 ianuarie la câteva minute după decolarea de pe aeroportul din Teheran, a fost doborât, din greșeală, din cauza unei erori umane, potrivit radio Chișinău.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 254
Разом, у безпеці! День європейської співпраці 2020


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți