Politică
Redactor: Mirela Amarie
18 iunie 2021

Reforma unităților teritoriale de apărare: Cum vor sluji cernăuțenii?

Reforma unităților teritoriale de apărare: Cum vor sluji cernăuțenii?
18 iunie 2021

Reforma unităților teritoriale de apărare: Cum vor sluji cernăuțenii?

În Ucraina se formează un sistem cuprinzător de rezistență națională împotriva agresorului. Proiectul de lege relevant a fost înaintat Radei Supreme de către președintele Ucrainei Volodimir Zelenski.

Documentul, în special, prevede crearea brigăzilor de apărare teritorială și a batalioanelor în fiecare regiune. În plus, grupurile de voluntari vor fi recrutați în comunități.

Proiectul de lege reglementează, de asemenea, în mod legal mișcarea de rezistență, care trebuie să opereze pe teritoriul ocupat sau capturat, pentru a împiedica acțiunile forțelor inamice, pentru a participa la operațiuni speciale.

Serghei Osaciuk, șeful Administrației Regionale de Stat Cernăuți, a vorbit despre acest lucru, ieri, în cadrul unei întâlniri cu șefii comunităților teritoriale din regiunea Cernăuți.

Potrivit lui, ar trebui create unități voluntare de apărare teritorială în fiecare comunitate cernăuțeană. Participanților la astfel de formațiuni li se va permite să folosească arme personale de vânătoare pentru a îndeplini sarcinile date.

„Este important să ne dăm seama că problema protejării Ucrainei împotriva atacurilor inamicului și a agresorului va aparține nu numai competenței armatei profesionale, ci va fi și responsabilitatea noastră”,  a spus Serghei Osaciuk.

De asemenea, el a îndemnat liderii comunelor să le spună oamenilor despre oportunitatea de a se alătura unităților teritoriale de apărare - pe bază contractuală sau voluntară.

Se așteaptă ca Rada Supremă să adopte proiectul de lege relevant la sfârșitul lunii iunie.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 514


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți