Politică
27 noiembrie 2019

Regizorul ucrainean Oleg Sențov și-a primit Premiul Saharov acordat de PE anul trecut

Regizorul ucrainean Oleg Sențov și-a primit Premiul Saharov acordat de PE anul trecut

Cineastul ucrainean Oleg Sențov care a fost unul dintre cei mai proeminenți prizonieri politici din Rusia și-a primit Premiul Saharov pentru libertatea conștiinței acordat anul trecut de Parlamentul European.

Decernarea premiului a avut loc ieri, 25 noiembrie, la Strasbourg. Înainte de a primi premiul de la președintele Parlamentului European, David Sassoli, Oleg Sențov le-a cerut parlamentarilor să nu dea uitării sacrificiile făcute de ucraineni în conflictul de peste cinci ani cu separatiștii sprijiniți de Rusia în estul Ucrainei, informează Radio Cernăuți, cu referire la infomrația difuzată de Radio Europa Liberă.

„Ori de câte ori o să vă gândiți să-i întindeți o mână lui Putin peste capul nostru, să vă aduceți aminte de fiecare dintre cei 13 mii de oameni uciși în Ucraina”, a spus Sențov în aplauzele europarlamentarilor.  

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 289

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți