Politică
Redactor: Sergiu Barbuța
03 noiembrie 2021

Reprezentatul ombudsmanului lingvistic din Ucraina a vizitat regiunea Cernăuți

Reprezentatul ombudsmanului lingvistic din Ucraina a vizitat regiunea Cernăuți
03 noiembrie 2021

Reprezentatul ombudsmanului lingvistic din Ucraina a vizitat regiunea Cernăuți

Respectarea legislației lingvistice și sprijinul limbii ucrainene au fost principalele teme discutate în cadrul întrevederii adjunctului șefului Administrației Regionale de Stat Cernăuți, Irina Isopenko, cu reprezentantul ombudsmanului lingvistic din Ucraina, Serghii Levciuk. 

„În vremuri de război și agresiune hibridă, limba este un cod prin care se transmit anumite informații, semnificația acestui cod este extrem de importantă”, a spus Serghii Levciuk.

În același timp, Irina Isopenko a spus că în regiune, în prezent funcționează cu succes o serie de programe din domeniile educației, culturii și comunicării, care vizează sprijinirea limbii ucrainene. În plus, anul acesta a fost înființată Fundația Culturală a Bucovinei, care a contribuit la crearea de noi produse artistice în limba de stat. 

De asemenea, în regiune există de mulți ani un program de susținere a editării de carte ucraineană.

Irina Isopenko a mai spus că în prezent în regiune se elaborează un nou program cuprinzător de educație națională şi patriotică, al cărui scop este organizarea de evenimente pentru promovarea limbii de stat, activitatea de informare și educație, sprijinirea proiectelor artistice, organizarea de evenimente cu participarea instituțiilor ale societății civile. 

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 323


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți