Politică
Redactor: Sergiu Barbuța
17 noiembrie 2021

Republica Belarus întrerupe livrările de energie electrică în Ucraina

Republica Belarus întrerupe livrările de energie electrică în Ucraina
17 noiembrie 2021

Republica Belarus întrerupe livrările de energie electrică în Ucraina

Republica Belarus nu va mai furniza energie electrică Ucrainei începând cu data de 18 noiembrie.  Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Ministerului Egergiei din Belarus, scrie interfax.com.

„Livrările de energie electrică către Ucraina vor fi întrerupte pe 18 noiembrie, în conformitate cu stabilitatea interacțiunii în cadrul relațiilor contractuale”, menționează serviciul de presă al Ministerului Energie.

Potrivit reprezentanților Ministerului Energiei, furnizarea energiei electrice către Ucraina va fi luată în considerare de către partea belarusă, ținând cont de capacitățile tehnice. Motivele întreruperii furnizării de energie electrice nu au fost anunțate.

Conform sursei Digi24.ro, operatorul de conducte din Belarus a întrerupt temporar și fluxurile de petrol către Polonia în contextul crizei de migranți care se desfășoară la frontieră.

Această situația apare după ce, săptămâna trecută, președintele din Belarus, Aleksandr Lukașenko, a ameninițat că va întrerupe tranzitul gazelor naturale către Europa, ca răspuns la orice noi sancțiuni legate de criza migranților.

De altfel, compania Gomeltransneft Druzhba din Belarus a restricţionat aprovizionarea cu Petrol către Polonia la doar a doua zi după ce autoritatea de reglementare a energiei din Germania a suspendat temporar procedura de certificare a gazoductului Nord Stream 2. Precizarea e că noua conductă prin care se transportă gazele din Rusia către Europa nu respectă legile locale.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 372


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți