Politică
Redactor: Elvira Chilaru
17 martie 2022

Republica Cehă va furniza Ucrainei armele solicitate anterior de Ministerul Apărării

Republica Cehă va furniza Ucrainei armele solicitate anterior de Ministerul Apărării
17 martie 2022

Republica Cehă va furniza Ucrainei armele solicitate anterior de Ministerul Apărării

Pe 16 martie a.c., guvernul ceh a aprobat o asistență militară suplimentară pentru Ucraina. Acest lucru a fost anunțat de vicepremierul Vit Rakushan, acesta nu a precizat detalii din motive de securitate, relatează Novinky.kz.

„Astăzi, guvernul a aprobat un pachet de asistență suplimentară fără alte clarificări”, a declarat ministrul ceh al Apărării, Jan Chernohov.

Anterior, guvernul ceh a furnizat Ucrainei arme în valoare de 725 de milioane de coroane cehe, alte livrări planificate vor fi estimate la sume analogice, a spus Cernohov. Din motive de securitate, membrii Cabinetului de Miniștri nu au precizat despre ce fel de arme ar fi vorba, însă ministrul a subliniat că acestea ar fi ceea ce  guvernul ucrainean a solicitat  anterior.

Statele Unite și aliații săi din NATO au trimis în Ucraina sisteme de apărare aeriană care pot doborî rachete balistice.

Guvernul polonez a aprobat propunerea ministrului apărării al Poloniei Mariusz Blaszczak de a transfera în Ucraina cele mai recente Sisteme portabile de rachete antiaeriene poloneze „Piorun”

Potrivit The Wall Street Journal, Germania a refuzat să permită Estoniei să predea Ucrainei arme D-30 de 122 de milimetri. În schimb, ambasadorul Estoniei în Ucraina, Kaimo Kuusk, a spus că în „săptămânile următoare” Estonia va preda sistemele antitanc Javelin Ucrainei

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a criticat decizia Germaniei de a bloca ajutorul Estoniei pentru Ucraina, care include arme produse în Germania.

Ambasada Estoniei a declarat că Lituania, Letonia și Estonia vor furniza arme suplimentare Ucrainei, având în vedere situația actuală de securitate din Europa. Potrivit Reuters, Statele Unite au aprobat ca  guvernele  să furnizeze Ucrainei arme fabricate în Statele Unite.

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 290


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți