Politică
Redactor: Marin Gherman
21 ianuarie 2021

Republica Moldova: Legea privind statutul special al limbii ruse – neconstituțională

Republica Moldova: Legea privind statutul special al limbii ruse – neconstituțională
21 ianuarie 2021

Republica Moldova: Legea privind statutul special al limbii ruse – neconstituțională

Înalta Curte a declarat drept neconstituțională Legea care oferă statutul special pentru limba rusă, votată la 16 decembrie 2020 de deputații PSRM - „Pentru Moldova”. Decizia a fost votată de patru dintre cei cinci judecători ai Curții Constituționale care au participat la examinarea cauzei. Judecătorul Vladimir Țurcan, fost deputat socialist, a prezentat opinie separată, potrivit Deschide.md.

Amintim că deputații PSRM și „Pentru Moldova” (Partidul „Șor” și deputați neafiliați) au votat la data de 16 decembrie 2020 proiectul ce oferă un statut special limbii ruse. Mai exact, cunoașterea limbii ruse ar urma să devină obligatorie pentru funcționarii de stat, și asta pentru că cei din urmă vor fi obligați să răspundă la cererile cetățenilor în limba în care a fost făcută adresarea.

Ca urmare, deputatul Octavian Țîcu (PUN) și parlamentarii Dinu Plîngău și Maria Ciobanu (Platforma DA) au contestat inițiativa respectivă la Curtea Constituțională.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 568


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți