Politică
16 iulie 2021

România a donat Ucrainei 100.800 de doze de vaccin AstraZeneca

România a donat Ucrainei 100.800 de doze de vaccin AstraZeneca
16 iulie 2021

România a donat Ucrainei 100.800 de doze de vaccin AstraZeneca

Ucraina a primit din partea României 100.800 de doze de vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca, notează Agenția BucPress din Cernăuți.

Procesul de predare-primire a vaccinurilor a avut loc la punctul de control și trecere a frontierei ucraineano-române Porubna-Siret. La eveniment a participat consulul general al României la Cernăuți, Irina Loredana Stănculescu, alături de reprezentanții autorităților ucrainene.

Vaccinul va fi transmis autorităților centrale ucrainene pentru a fi distribuite în reiguni. 

Oleg Ciornâi, Directorul Departamentului de sănătate din cadrul ARS Cernăuți, a declarat pentru corespondentul BucPress:Mulțumesc, Românie, pentru ajutorul umanitar în forma unui lot de 100800 de doze de vaccinuri Astra Zeneca. Am întâmpinat sosirea acestui ajutor, îl preluăm și îl transmitem spre Kiev, spre depozitul central, iar de acolo vaccinurile vor fi distribuite tuturor regiunilor țării. Aș vrea să menționez că vaccinarea este unica metodă de combatere a COVID-19, de aceea îi îndemn pe toți să se vaccineze neapărat, să fie responsabili social în fața celor dragi. Încă o dată aduc mulțumiri României pentru acest ajutor umanitar în forma celor 100.800 de doze de vaccinuri  Astra Zeneca. De asemenea, mulțumim pentru ajutorul umanitar care a sosit anterior, acum 2-3 luni, în forma unor echipamente de protecție personală, dezinfectanți și altele. Mulțumim pentru vaccin”.

Televiziunea BucPress TV Cernăuți va difuza un reportaj de la acest eveniment – prima donație de vaccin anti-coronavirus din partea României pentru Ucraina.

La mijlocul lunii iunie a.c. la București a fost aprobată o hotărâre de guvern referitoare la acordarea unui ajutor umanitar, doze de vaccin anti-COVID 19, pentru Ucraina şi Serbia. „Vorbim de 100.800 doze pentru Ucraina şi 50.400 de doze pentru Serbia”, a subliniat Monica Althamer într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria din București.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 512


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți