Politică
10 octombrie 2019

România: Guvernul Dăncilă a fost demis de Parlament

România: Guvernul Dăncilă a fost demis de Parlament

Moțiunea de cenzură a Opoziției din Parlamentul României a fost adoptată joi de, cu 238 de voturi pentru. Guvernul condus de Viorica Dăncilă este considerat demis.

Viorica Dăncilă a declarat, după ce Guvernul a fost demis în urma moțiunii de cenzură: „Toate partidele s-au unit, au fost și colegi din PSD care au trădat. Plecăm cu datoria îndeplinită. Le doresc celorlalți să vină în plen cât mai repede cu o echipă nouă. Îmi doresc ca președintele să numească cât mai repede un nou premier, chiar și azi”.

Potrivit RFI, zeci de protestari prezenți joi în fața Parlamentului au strigat ”Victorie!” și au desfăcut o sticlă de șampanie, după ce au aflat că moțiunea de cenzură a trecut și Guvernul Viorica Dăncilă a picat. ”Victorie! Ole, ole, PSD nu mai e!”, au strigat manifestanții.

Președintele PMP, Eugen Tomac, după ce moțiunea de cenzură a trecut în Parlament a declarat: „Oficial, s-a încheiat epoca Dragnea. Victorie pentru români! Din respect pentru români. Este un lucru extraordinar! S-a demonstrat că oameni politici cu viziuni diferite își pot da mâna în interesul acestei țări”.

Dezbaterile de joi din plenul Parlamentului pe tema moțiunii de cenzură au fost marcate de schimburi de replici dure între reprezentanții Puterii și cei ai Opoziției.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 391

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți