Politică
Redactor: Vitalie Zâgrea
21 aprilie 2019

Românii din Cernăuți speră că noul Președinte al Ucrainei nu va uita de problemele comunității românești (VIDEO)

Românii din Cernăuți speră că noul Președinte al Ucrainei nu va uita de problemele comunității românești (VIDEO)

Ziua de 21 aprilie 2019 este o zi istorică în viața statului ucrainean – Alegerile prezidențială. Dacă în primul tur ala legerilor prezidențiale din Ucraina care au avut loc la 31 martie în lupta electorală s-au înscris 39 de candidați, apoi în turul doi care se desfășoară în Duminica Floriilor sunt doar doi pretendenți la postul de președinte al țării -  Volodymyr Zelenskii și Petro Poroșenko.

În regiunea Cernăuți alegerile se desfoară în mod normal.Prezența la urne în prima parte a zilei s-a dovedit a fi redusă întrucât foarte mulți alegători au optat să plece mai întâi la biserică, în această zi sfântă de Duminica Floriilor, apoi să-și facă datoria civică.

Bunăoară la secția de votare nr. 473 din suburbia Horecea Urbană a orașului Cernăuți la orele 13 și 45 de minute din 1148 de alegători au fost votat doar 328. Președintele comisiei Petro Buhuțki este sigur că până la încheierea alegerilor la secția de votare se vor prezenta peste 50 la sută din numărul total al alegătorilor.

Reporterul BucPress TV a stat de vorbă cu mai mulți alegători din Suburbia Horecea Urbană a orașului Cernăuți, o suburbie locuită în mare parte de români, încercând să afle care sunt așteptările alegătorilor de la noul președinte al Ucrainei? Ce își doresc oamenii simpli de la șeful statului, ce ar vrea ei să se schimbe în țară astfel încât viața lor să nu fie atât de mult împovărată de griji și nevoi.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu  

 

Material video
BucPress TV prezintă un reportaj realizat de Vitalie Zâgrea la secția de votare nr. 473 din suburbia Horecea Urbană a orașului Cernăuți, acolo unde românii alături de ucraineni au votat pentru un viitor mai bun al Ucrainei și al cetățenilor ei.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 808
Разом, у безпеці! День європейської співпраці 2020


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți