Politică
08 iulie 2021

Românii din regiunea Odesa continuă să lupte în instanțe pentru 2 școli

Românii din regiunea Odesa continuă să lupte în instanțe pentru 2 școli
08 iulie 2021

Românii din regiunea Odesa continuă să lupte în instanțe pentru 2 școli

Românii din regiunea Odesa continuă să se judece cu autoritățile raionale Belgorod-Dnestrovsk în legătură cu lichidarea a două școli din localitățile Meneailovca (Manja) şi Furatovca (Furatu).

Aceste instituții de învățământ au fost comasate cu școala de bază din Faraonovca, în care procesul de învățământ are loc doar în limba ucraineană. La 6 iulie a avut loc ședința ordinară a judecătoriei, însă nici de această dată instanța nu a luat o hotărâre finală, solicitând noi documente de la părțile implicate.

Următoarea ședință va avea loc la 3 septembrie curent. Reamintim că școlile româneşti din Meneailovca (Manja) şi Furatovca (Furatu) au fost transformate în filiale ale şcolii ucrainene Faraonovca, situată la distanţă de aproximativ 20 km, cu toate că doar la 6 km se află școala de cultură generală din Frumușica Veche cu predare în limba română.

Detalii - în reportajul BucPress TV Cernăuți. 

Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 962


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți