Politică
22 aprilie 2021

Românii din regiunea Odesa luptă în instanțe pentru școlile din Manjiu și Furatu

Românii din regiunea Odesa luptă în instanțe pentru școlile din Manjiu și Furatu
22 aprilie 2021

Românii din regiunea Odesa luptă în instanțe pentru școlile din Manjiu și Furatu

Românii din regiunea Odesa se judecă cu autoritățile raionale Belgorod-Dnestrovsk în legătură cu lichidarea a două școli din localitățile Manjiu și Furatu.

Aceste instituții de învățământ au fost comasate cu școala cu predare în limba ucraineană din Faraonovca. După ce în cadrul ședințelor anterioare ale Judecătoriei din Odesa au fost solicitate autorităților raionale o serie de documente, în baza cărora a fost luată această decizie, la 20 aprilie urma să se desfășoare cea de a 6-a ședință în acest proces. Contactat prin telefon de reporterii BucPress TV avocatul Iosif Cernușca, care reprezintă interesele românilor din sudul Basarabiei, a comunicat că ședința nu a avut loc, motivul fiind îmbolnăvirea judecătorului.  Următoarea ședință este programată pentru data de 28 aprilie curent.  

Reamintim că școlile româneşti din Meneailovca (Manja) şi Furatovca (Furatu) au fost transformate în filiale ale şcolii ucrainene Faraonovca, situată la distanţă de aproximativ 20 km, cu toate că doar la 6 km se află școala de cultură generală din Frumușica Veche (Starosillea) cu predare în limba română.

Mai multe informații despre acest proces, dar și despre alte evenimente din viața comunității românești din Ucraina vor fi difuzate vineri, 23 aprilie, la ora 21-00 în cadrul emisiunii „Accente cernăuțene” ale postului online de televiziune BucPress TV.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1318


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți