Politică
14 ianuarie 2020

Rouhani: Iranul trebuie să pedepsească toate presoanele responsabile de catastrofa aeriană

Rouhani: Iranul trebuie să pedepsească toate presoanele responsabile de catastrofa aeriană

Iranul îi va pedepsi pe toţi cei responsabili de catastrofa aeriană în care a fost implicat aparatul de tip Boeing 737 al companiei Ukraine International Airlines, doborât dintr-o “eroare de neiertat” de o rachetă iraniană la 8 ianuarie în apropiere de Teheran, a declarat marţi preşedintele iranian Hassan Rouhani într-un discurs televizat, adăugând că “evenimentul tragic” va face obiectul unei anchetei aprofundate, potrivit Reuters şi AFP.

“A fost o eroare de neiertat ... nu poate fi responsabilă o singură persoană pentru acest accident de avion, în care şi-au pierdut viaţa toate cele 176 de persoane aflate la bord”, a afirmat el.

“Pentru poporul nostru este foarte important referitor la acest accident ca oricine a comis o greşeală sau o neglijenţă la toate nivelurile să fie deferit justiţiei.”, a declarat Rouhani în acelaşi discurs televizat.  Totodată el a insistat ca “toţi cei care trebuie pedepsiţi să fie pedepsiţi”.

“Sistemul judiciar trebuie să formeze un tribunal special cu judecători de rang înalt şi zeci de experţi (...) toată lumea va urmări''', a spus în continuare Rouhani, potrivit Agerpress.

“Un prim pas bun a fost că forţele armate iraniene au admis eroarea... Trebuie să asigurăm oamenii că (o astfel de tragedie) nu se va mai întâmpla”, a mai spus preşedintele Iranului, subliniind că guvernul său este “responsabil atât faţă de Iran, cât şi faţă de celelalte naţiuni care au pierdut rezidenţi” în această tragedie aeriană.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al sistemului judiciar iranian, Gholamhossein Esmaili, a declarat marţi că justiţia iraniană a arestat mai multe persoane pentru rolul lor în doborârea avionului ucrainean. Esmaili nu a furnizat alte detalii, potrivit Reuters.

După ce au dezminţit ipoteza potrivit căreia avionul Ukraine International Airlines a fost doborât de o rachetă iraniană, forţele armate iraniene au recunoscut sâmbătă dimineaţă responsabilitatea lor în această tragedie, evocând o 'eroare umană', mai scrie sursa.

Dintre cele 176 de victime ale catastrofei, cele mai multe sunt iraniene şi canadiene. Premierul canadian Justin Trudeau a asigurat luni că 'se va face dreptate', iar toate ţările afectate de tragedie - Canada, Regatul Unit, Ucraina, Suedia şi Afganistan - exercită presiuni pentru ca Iranul să efectueze o anchetă transparentă.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 228

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți