Politică
Redactor: Elvira Chilaru
05 mai 2022

Rusia a distrus 1584 de școli, grădinițe și universități din Ucraina

Rusia a distrus 1584 de școli, grădinițe și universități din Ucraina
05 mai 2022

Rusia a distrus 1584 de școli, grădinițe și universități din Ucraina

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a spus acest lucru în cadrul unei adrese către  poporul Danemarcei la aniversarea eliberării țării de sub naziști, informează serviciul de presă al Președinției.

„Danemarca și întreaga lume au jubilat  atunci și au sperat că un război atât de cumplit   va fi ultimul și că nimeni va  mai vrea să distrugă pacea... Dar acum războiul a venit din nou. Este aici și acum. Este în Ucraina. Și nu se va opri pe pământul nostru”, a spus șeful statului.

Potrivit acestuia, de la începutul invaziei pe scară largă, armata rusă a distrus deja 1.584 de instituții de învățământ din Ucraina (grădinițe, școli, universități) și a ucis 220 de copii ucraineni.

"Statul rus nu este încă pregătit să oprească războiul. Ei încă visează să cucerească Ucraina și alte țări europene. Ei încă visează că libertatea în Europa ar trebui să dispară. Dar visele rușilor nu ar trebui să devină realitate", a spus Zelenski.

El a mulțumit Danemarcei pentru asistența în materie de arme și sprijinul acordat intenției Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană. De asemenea, el le-a cerut danezilor să comemoreze copiii ucraineni uciși în război.

„Vă  rog, când contemplați  lumina caldă a lumânărilor, vă  rog să vă  amintiți  de copiii ucraineni. Cei 220 de copii ale căror vieți au fost luate de acest război. Gândiți-vă  că Europa poate face acest lucru pentru a stopa  această listă teribilă de copii uciși. Astfel de orori nu trebuie să se mai repete niciodată”, a spus Președintele Ucrainei.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 357


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți