Politică
14 decembrie 2021

Rusia anunţă arestarea a 106 neonazişti dirijaţi de Ucraina. Kievul a negat orice implicare

Rusia anunţă arestarea a 106 neonazişti dirijaţi de Ucraina. Kievul a negat orice implicare
14 decembrie 2021

Rusia anunţă arestarea a 106 neonazişti dirijaţi de Ucraina. Kievul a negat orice implicare

Serviciul federal de securitate rus FSB a anunţat arestarea a 106 membri ai unei grupări neonaziste, susţinând că aceasta este dirijată de Ucraina, informează AFP, citată de Agerepres.

Kievul a negat orice implicare. FSB şi ministerul de interne au reţinut în total 106 "partizani din grupul MKU (...) pentru a împiedica organizarea de acte teroriste şi masacre, arată un comunicat al serviciul continuator al KGB din Uniunea Sovietică.

Conform documentului, MKU (acronim de la numele care înseamnă Maniacii - Cultul Crimei) a fost creat de cetăţeanul ucrainean Egor Krasnov, născut în 2000, şi acţionează "sub egida serviciilor secrete ucrainene".

Arestările au avut loc în 37 de regiuni din Rusia. Au fost reţinuţi în special trei "administratori ai reţelelor sociale ale grupului care făceau apel la acte de violenţă" şi doi membri suspectaţi de "pregătirea unor atacuri împotriva unor instituţii de învăţământ", arată FSB. Forţele de securitate ruse au confiscat în timpul arestărilor arme de vânătoare şi arme albe ale altor "extremişti apropiaţi de grupul MKU" în regiunea Penza de pe Volga şi în republica Komi din nordul Federaţiei Ruse.

Alţi membri ai MKU fuseseră arestaţi de FSB în februarie.

La solicitarea AFP, serviciul ucrainean de securitate SBU a afirmat că acuzaţiile Rusiei reprezintă o "campanie de media" pentru discreditarea Kievului.

Relaţiile ruso-ucrainene sunt în acest moment la cel mai scăzut nivel, menţionează agenţia. Ucraina acuză Rusia de concentrarea de trupe la frontieră, în vederea unui atac.

O sursă din forţele de ordine ucrainene a confirmat pentru AFP că grupul MKU - fondat de neonazistul ucrainean Krasnov - există într-adevăr, dar "nu mai este activ în Ucraina". MKU şi-a suspendat activităţile după condamnarea liderului său în Ucraina, în februarie, dar a început recent să recruteze membri noi prin reţelele sociale, a afirmat sursa respectivă, sub rezerva anonimatului.

Krasnov este vizat în prezent şi de o anchetă în Ucraina pentru mai multe atacuri armate şi pentru o tentativă de omor cu caracter rasist.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 348


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți