Politică
18 noiembrie 2021

Rusia desfăşoară un nou regiment de paraşutişti în Crimeea ocupată

Rusia desfăşoară un nou regiment de paraşutişti în Crimeea ocupată
18 noiembrie 2021

Rusia desfăşoară un nou regiment de paraşutişti în Crimeea ocupată

Rusia a anunţat miercuri că până la începutul lunii decembrie va desfăşura în Crimeea anexată un nou regiment de paraşutişti şi a criticat un acord convenit între Ucraina şi Marea Britanie menit să consolideze forţele navale ucrainene, conform Rusiei acest acord arătând că activităţile militare britanice se extind aproape de frontierele sale, consemnează agenţia Interfax, citată de Reuters, informează Agerpres.

Desfăşurarea noului regiment este descrisă de Moscova ca făcând parte dintr-o reorganizare a trupelor anunţată de ministrul apărării rus Serghei Şoigu.

Ministerul de Externe de la Moscova a transmis obiecţiile Rusiei faţă de acordul cadru încheiat între Kiev şi Londra pentru consolidarea capacităţilor militare navale ale Ucrainei cu ajutorul finanţării britanice, înţelegere care va permite Ucrainei să cumpere rachete, să construiască rachete navale şi să-şi creeze o nouă bază navală la Marea Azov.

''Vedem în acest fapt ultima dovadă concretă a creşterii activităţii militare britanice în statele vecine Rusiei, în special Ucraina'', a declarat la briefingul săptămânal de presă purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova. Declaraţia ei se înscrie în şirul de reacţii legate de amplificarea recentă a tensiunilor în zonă.

Ucraina şi statele NATO şi-au exprimat îngrijorarea faţă de mişcările de trupe ruseşti în apropierea frontierei ucrainene, în timp ce Moscova a acuzat Ucraina, SUA şi pe aliaţi ai acestora de comportament destabilizator, inclusiv în regiunea Mării Negre.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 274


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți