Politică
13 aprilie 2021

Rusia: Patru persoane ar fi decedat după ce au fost vaccinate cu Sputnik V

Rusia: Patru persoane ar fi decedat după ce au fost vaccinate cu Sputnik V
13 aprilie 2021

Rusia: Patru persoane ar fi decedat după ce au fost vaccinate cu Sputnik V

Agenția Europeană a Medicamentelor informează că primele verificări ale vaccinului Sputnik au demonstrat că patru persoane au murit recent în Rusia, la scurt timp după ce au fost vaccinate cu acest ser, relatează Euobserver.

Încă şase persoane au avut complicaţii după ce au fost imunizate cu acest vaccin, conform dosarelor interne de la RosPotrebNadzor, un organism rus responsabil cu administrarea vaccinărilor, văzut de EUobserver. Potrivit dosarelor, trei din cei decedați erau femei în vârstă de 51, 69 și 74 de ani. Al patrulea nu a fost identificat în documente.

Decesele au fost legate de inimă, plămâni sau zahărul din sânge și ar fi putut sau nu să fi fost cauzate de Sputnik V, se arată în dosar.

În același timp, alte șase persoane ar fi suferit reacții adverse severe. Potrivit dosarelor citate, una dinte acestea are 25 de ani, iar printre simptomele raportate se numără amețeli, convulsii, dificultăți respiratorii, hipertensiune arterială, dureri de cap. slăbiciuni și febră.

Denis Logunov, virolog senior al Institutului Gamaleya, care a dezvoltat Sputnik V, a recunoscut aceste date  prezentate în unele dosare de caz ale RosPotrebNadzor că sunt veridice.  “Am solicitat informații despre acest caz și am obținut un răspuns. Acest caz nu este fals, a declarat el pentru EUobserver, vorbind despre femeia de 51 de ani, care a murit brusc după a doua doză de Sputnik V. Cazul a fost investigat. Nu s-a găsit nici o asociere cu vaccinarea, a adăugat Logunov, co-autor al unei lucrări privind siguranța Sputnik V. 

EUobserver a identificat în mod independent alți trei pacienți din fișierele filtrate prin intermediul conturilor lor de socializare, în timp ce un altul a fost identificat ca asistent medical într-un spital local din Ulyanovsk, un oraș din vestul Rusiei.  Decesele nu au fost confirmate, pentru că nu există un registru de decese open-source în Rusia.  Fondul rus de investiții directe, entitatea responsabilă pentru exportul Sputnik V, a refuzat să comenteze. De asemenea, RosPotrebNadzor nu a răspuns la întrebările EUobserver. 

Numărul total de cazuri (10) din dosarele făcute publice este redus în comparație cu milioanele de oameni care s-au simțit bine după ce au fost vaccinați cu Sputnik V. „Monitorizăm în permanență siguranța vaccinurilor împotriva coronavirusului. De la începutul utilizării, nu am înregistrat niciun caz de deces rezultat din utilizarea vaccinurilor rusești, iar frecvența reacțiilor adverse nu depășește rata de 0,1%.” le-a declarat jurnaliștilor Eupbserver șefa Agenției de Supraveghere a Asistenței Medicale din Rusia.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

 

 

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 434


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți