Politică
Redactor: Vasile Bărbuță
25 martie 2021

Rusia revine la ștampila „secret” în cazul documentelor sovietice din perioada celui de-al Doilea Război Mondial

Rusia revine la ștampila „secret” în cazul documentelor sovietice din perioada celui de-al Doilea Război Mondial
25 martie 2021

Rusia revine la ștampila „secret” în cazul documentelor sovietice din perioada celui de-al Doilea Război Mondial

Documentele din cel de al Doilea Război Mondial au fost din nou reclasificate în Rusia. Decretul respectiv a fost semnat de ministrul apărării, Serghei Șoigu, relatează 24tv.ua, citată de Agenția BucPress.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a revocat un ordin din 2007 al fostului ministru al Apărării, Anatolii Serdiukov. Documentul semnat de Șoigu a fost publicat pe „Portalul oficial pentru informații juridice” al Rusiei.

În 2007, autoritățile ruse au decis să declasifice arhivele Armatei Roșii și Marinei Uniunii Sovietice în timpul așa-numitului „Marele Război pentru Apărarea Patriei din 1941 - 1945” (desigur, se are în vedere cel de-al Doilea Război Mondial, dar Rusia în mod tradițional face distincție între confruntarea URSS și al Treilea Reich, ca fiind un război separat).

După declasificarea documentelor, cercetătorii au obținut acces la documente necunoscute anterior. De exemplu, despre pierderile URSS în război. Cu toate acestea, în mod evident, ceva nu a mers bine, iar Rusia s-a răzgândit pentru a menține deschise aceste și alte dovezi.

Apropo, din cauza diferitelor interpretări ale evenimentelor din cel de-al Doilea Război Mondial, în 2020 Putin a fost ofensat de către președintele ucrainean Zelenski.

Președintele rus din anumite motive susșine că doar Germania a declanșat cel de-al Doilea război mondial. Deși, de fapt, responsabilitatea pentru acest lucru trebuie să fie împărțită între Germania și URSS, a menționat Zelenski.

Agenția BucPress – www.bucpres.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 798


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți